Mapa interactiu

MAPA En només deu dies de la represa del curs escolar al Baix Montseny hi ha 20 aules confinades

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 21 d'abril.

Fins a 1.011 dels 5.104 centres educatius ja acumulen 1.843 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimarts, escassament una setmana i un dia després del retorn a les escoles i amb els cribratges en marxa. Això suposa el doble de les 929 aules tancades amb què es va arribar al Nadal, però queda lluny del sostre de 3.504 grups tancats del 31 d'octubre -el pitjor moment de la segona onada-. S'espera que, a mesura que passin els dies i es trobin nous positius, aquesta xifra inicial vagi creixent encara més. En tot cas, ara hi ha 45.512 confinats a causa d'aquests positius -abans de l'aturada n'eren 23.130- i s'han detectat ja 40.190 positius als centres educatius des del setembre.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.

Al Baix Montseny, a però, hi ha 20 grups ubicats a Arbúcies, Breda Hostalric, Llinars del Vallès, Sant Esteve de Palautordera, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera. 


Del total de persones confinades, 43.150 són alumnes (un 3% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 35.718 positius. A banda, però, hi ha també 2.229 docents i personal PAS i PAE confinats, i 133 externs.

Així mateix, ja hi ha fins a set centres totalment tancats: Guru, Barcelona; la llar d'infants Little Ducky, a Sant Cugat del Vallès; la llar d'infants El Cucut, a Ullastrell (Vallès Occidental); la llar d'infants la Camallera, a Saus, Camallera i Llampaies (Alt Empordà); l'escola Coll de Gossem, a Castellfollit de Boix (Bages); l'escola Sant Martí, a Naut Aran; i l'escola Espígol, a Tornabous (Urgell). A banda, un 19,8% dels centres -una cinquena part- tenen com a mínim una aula confinada, molt per sota del 30,3% que es va assolir a finals d'octubre, però per damunt de l'11,6% amb què es va arribar a l'aturada de Nadal.

14,3%centres afectats
729 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 201 municipis diferents.
1.172aules tancades
Més d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i tres centres estan totalment clausurats.
28.859persones confinades
De les quals, 27.426 confinats són alumnes (l'1,9% del total), 1.343 són docents i personal PAS i PAE (0,82%), i 90 és personal extern.
69.935positius detectats
Dels quals, 3.669 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 61.756 positius detectats a alumnes (4,29% del total d'alumnes), 7.529 a docents i personal PAS i PAE (4,59%), i 650 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar
 Participació