coronavirus

La segona dosi a les residències de la Metropolitana Nord es començarà a posar a partir del 20 de gener

Salut ha administrat 36.000 vacunes contra la Covid-19 a la Regió Metropolitana Nord , a la qual pertany una part del Baix Montseny

per Redacció , 19 de gener de 2021 a les 10:28 |
A punt per la segona dosi del vaccií contra la Covid-19 | Juanma Peláez
El Departament de Salut ha vacunat fins ara a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, a la qual pertany una part del Baix Montseny, un total de 36.250 persones: 9.608 residents i 26.642 professionals sanitaris, tant de residències com d'hospitals i centres d'atenció primària. Aquests col·lectius són els considerats prioritaris en la primera etapa de vacunació.  

Les primeres vacunes es van administrar el diumenge 27 de desembre a la residència Sabadell Gent Gran i aquest cap de setmana ha finalitzat l'administració de la primera dosi a pràcticament totes les residències del territori. Només resten pendents algunes residències vermelles que es vacunaran durant els propers dies.


D'altra banda, el dimecres 20 de gener començarà l'administració de la segona dosi a les residències de la Regió. Es començarà pels primers centres que van rebre la visita dels equips vacunadors: a Sabadell Gent Gran la vacunació està prevista per dimecres al matí. La segona dosi s'ha de posar a partir dels 21 dies d'administració de la primera.

En total, la Metropolitana Nord compta amb 5 equips vacunadors que han anat desplegant progressivament la campanya de vacunació a les residències del territori. Anna Aran, gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, assegura que "s'ha fet un gran esforç per vacunar al més aviat possible els residents i professionals de les residències perquè aquesta és la mesura que ens ha de permetre combatre la pandèmia i retornar la normalitat als centres". Aran recorda que la vacunació contra la Covid-19 requereix una logística i una formació molt específica i agraeix la dedicació de tots els professionals implicats en la campanya.


Altres notícies que et poden interessar

  

 

 

Participació