Mapa interactiu

MAPA El curs escolar sense cap aula tancada i 7 persones confinades al Baix Montseny

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 14 de gener.

17 dels 5.104 centres educatius acumulen 19 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dimarts, l'endemà del retorn a les escoles després de l'aturada de Nadal. Evidentment, això suposa unes dades molt millors que amb les que es va acabar el desembre, de 929 aules, i encara més del sostre de 3.504 grups tancats del 31 d'octubre, per bé que s'espera que, a mesura que passin els dies i es trobin nous positius, aquesta xifra inicial vagi tornant a créixer. En tot cas, ara hi ha 1.560 confinades a causa d'aquests positius -abans de l'aturada n'eren 23.130- i s'han detectat ja 33.934 positius als centres educatius des del setembre.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 1.353 són alumnes (un 0,09% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 32.297 positius. A banda, però, hi ha també 201 docents i personal PAS i PAE confinats, i 6 externs. Així mateix, no hi ha cap centre totalment confinat i només un 0,3% dels centres tenen com a mínim una aula tancada, molt per sota del 30,3% a què es va arribar a finals d'octubre o l'11,6% amb què es va arribar a l'aturada de Nadal.

5,4%centres afectats
278 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 101 municipis diferents.
364aules tancades
Menys de mig miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre està totalment clausurat.
10.570persones confinades
De les quals, 9.888 confinats són alumnes (el 0,69% del total), 661 són docents i personal PAS i PAE (0,4%), i 21 és personal extern.
37.561positius detectats
Dels quals, 2.458 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 33.519 positius detectats a alumnes (2,33% del total d'alumnes), 3.713 a docents i personal PAS i PAE (2,26%), i 329 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar

Participació