Arbúcies incrementa els serveis d'ajut a domicili fins a 16.000 hores el 2020

Una de les mesures de lluita contra la pandèmia és reforçar els serveis de suport domiciliari

per Redacció, 11 de gener de 2021 a les 09:59 |
Servei d'Atenció Domiciliària d'Arbúcies | AJA
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Ajuntament d'Arbúcies ha prestat 16.042 hores en diferents llars del poble, incrementant un 16% les tasques de cures, higiene personal, neteja i compra adreçades a persones depenents o vulnerables, d'acord amb el resultat del tancament de l'any 2020 pel que fa als serveis d'ajut a domicili del municipi. El nombre de persones usuàries també experimenta un increment, en aquest cas d'un 5%, respecte l'any anterior. El 2020 s'ha tancat amb un centenar d'usuaris atesos i amb un equip professional format per catorze persones.

L'increment de serveis s'emmarca dins d'una estratègia municipal de lluita contra els efectes de la pandèmia Covid-19. Una de les mesures aplicades ha estat el reforç i l'atenció a domicili de persones que viuen soles o que han necessitat ajuda en períodes de confinament o restricció de mobilitat. La compra i el control de medicació també ha estat un dels serveis destacats en l'any anterior. La gestió de problemes de salut mental ha guanyat pes en el conjunt de casos atesos.

També cal destacar la implementació de nous serveis que han ampliat el catàleg de prestacions. Els serveis de cuina i el servei de passeig de mascotes, sobretot en els mesos de març a juny, han facilitat activitats i imprescindibles a persones amb moltes dificultats de mobilitat.

"Hem consolidat una cartera de serveis que venim incrementant des del 2015, en un any molt complicat. Enguany, iniciem una col.laboració nova amb Sumar, empresa pública d'acció social, que permetrà millorar recursos i mantenir un model d'èxit i referència", ha afirmat Jaume Salmeron, regidor d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament d'Arbúcies. També ha recordat que es disposa d'un servei molt gran i cal adaptar l'estructura a la nova realitat.

El consistori arbucienc té previst per aquest any 2021 incrementar les tasques de suport i ajuda a persones majors de 75 anys que viuen soles. Ja s'han començat a desenvolupar alguns serveis però aquest any s'hi vol fer una empenta definitiva.

El SAD arbucienc té un cost anual de 220.000 euros finançat amb diferents aportacions de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d'Arbúcies i alguns usuaris i usuàries. 

 

Participació