La Diputació de Barcelona edita una guia de rutes amb transport públic per la Xarxa de Parcs Naturals

De les 22 rutes que s'inclouen hi ha les del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i el Parc del Montnegre i el Corredor

El Montseny vist des de la Vall d'Olzinelles, al Parc del Montnegre i el Corredor
El Montseny vist des de la Vall d'Olzinelles, al Parc del Montnegre i el Corredor | Jordi Purtí
Redacció
07 de gener del 2021
Actualitzat a les 10:02h
La Diputació de Barcelona acaba de publicar una guia amb 22 rutes pels 12 espais de la Xarxa de Parcs Naturals on poder-hi arribar amb transport públic. La publicació porta per nom Rutes en transport públic per la Xarxa de Parcs Naturals i surt amb la voluntat d'ajudar a la ciutadania a descobrir el medi natural en transport públic, ja sigui en ferrocarril, autobús o fins i tot en metro. La guia és gratuïta i es pot descarregar en PDF a la Llibreria de la Diputació. També es distribuirà pels centres i punts d'informació dels parcs.

L'objectiu de la guia és apropar indrets del patrimoni natural i cultural de gran bellesa seguint itineraris senyalitzats que ressegueixen el traçat d'un sender local (SL), un sender de petit (PR) o un gran recorregut (GR), i que compten amb informació sobre la fauna i la flora, acompanyada d'històries i anècdotes de cada un d'aquests llocs.

Les rutes descrites en la guia, agrupades per parcs, tenen com a punt de sortida un indret al que s'hi pot arribar mitjançant transport públic. Així el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ofereix tres itineraris, el SL-C 86 El Roc Perer, que s'hi pot accedir amb la línia de Santa Fe del Bus Parc Montseny des de l'estació de Sant Celoni de la línia R2 de Rodalies, el PR-C 200 Aiguafreda de Dalt, amb la línia R3 de Rodalies des de l'estació de Sant Martí de Centelles, i el PR-C 201 fins al Castell de Montsoriu, amb la línia R2 de Rodalies des de l'estació de Riells-Viabrea-Breda.

Al Parc del Montnegre i el Corredor la guia ofereix dues rutes, una històrica, SL-C 101 per la vall de la riera de Pineda, amb accés amb la línia R1 de Rodalies i línia 691 de Sagalés Costa des de Pineda de Mar, i una per descobrir la regeneració del bosc, el SL-C 70 de la Batllòria a la serra de Can Puig, des de l’estació de Sant Celoni línia R2 de Rodalies i línia 302 de Teisa amb parada a la Batllòria.

Altres rutes que es poden trobar a la guia són el Parc de Sant llorenç del Munt i l'Obac, Parc del Castell de Montesquiu, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc del Garraf, Parc d'Olèrdola, Parc del Foix, Parc de la Serralada de Marina, Parc de la Serralada Litoral, Parc Natural de la Serra de Collserola i Parc Agrari de Baix Llobregat.
 

Una imatge del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny Foto: Jordi Purtí/ arxiu