Homenatge

VÍDEO Una trentena de persones recorden la figura de Quico Sabaté a Sant Celoni

Aquest 5 de gener fa 61 anys que el maqui antifeixista va ser assassinat al carrer Santa Tecla d'aquest municipi del Baix Montseny

per Redacció, 5 de gener de 2021 a les 12:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Una trentena de persones de diversos col·lectius llibertaris i anarquistes de diferents punts de Catalunya han recordat aquest migdia la figura de Quico Sabaté en el dia que fa seixanta-un anys que va caure abatut al carrer Santa Tecla de Sant Celoni. L'acte ha tingut lloc al cementiri d'aquest municipi del Baix Montseny davant la tomba del maqui antifeixista. Aquestes persones, any rere any cada 5 de gener homenatgen Quico Sabaté amb la finalitat de mantenir viva la flama dels seus ideals.


En els parlaments que hi ha hagut s'ha reclamat que el moviment llibertari i anarquista no sigui exclòs de la història, que s'expliqui tantes vegades com calgui a les escoles i als instituts. L'acte ha acabat amb el cant de A las barricadas el títol amb el que es coneix una de les cançons més populars relacionades amb l'anarcosindicalisme espanyol durant la Guerra Civil. és també l'himne de la Confederació Nacional del Treball (CNT) i de la Confederació General del Treball (CGT).
 

 

Participació