140 alumnes de Sant Celoni prenen part dels tallers d'estudi assistits

Es porten a terme a totes les escoles del municipi i l’Ajuntament hi destina 28 mil euros per la falta de finançament de la Generalitat

Redacció
20 de novembre del 2012
Reunió del Pla Educatiu d'Entorn
Reunió del Pla Educatiu d'Entorn | DBM
Reunió del Pla Educatiu d'Entorn Foto: DBM

Aquesta setmana han començat els tallers d’estudi assistit a les diferents escoles del municipi i que arriben a prop de 140 infants i joves. Es tracta d’una de les actuacions més importants del Pla Educatiu d’Entorn de cara a millorar l’èxit educatiu dels nois i noies de Sant Celoni. Els tallers d’estudi assistits són una acció positiva que vol proporcionar a l’alumnat que hi participa unes condicions que l’ajudin al seguiment del currículum escolar. L’objectiu d’aquests tallers és promoure en l’alumnat en diversos aspectes com l’adquisició d’hàbits d’organització i constància en el treball,    l’aprenentatge de tècniques d’estudi, la millora de les habilitats i actituds associades a la lectura i a l’escriptura, la millora de les habilitats i actituds associades a la resolució de problemes i a l’adquisició d’habilitats relacionades amb la resolució de conflictes amb ells altres alumnes o amb els professors.

L’ajuntament destina 28.000 euros del pressupost municipal a garantir aquests tallers. Enguany el Departament d’Ensenyament ha signat conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Celoni per continuar tirant endavant El Pla Educatiu d’Entorn fins al curs 2014-2015, però sense aportació pressupostària per part de la Generalitat de Catalunya. No obstant, l’Ajuntament ha cregut important mantenir les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn i per aquesta raó n’assumeix el seu cost dins el pressupost municipal.

Millora de l'èxit educatiu
Per la regidora de Cultura i Educació, Júlia de la Encarnación "L’educació és una prioritat per nosaltres. Per això, assumim els diners que ha deixat de posar la Generalitat de Catalunya en el Pla Educatiu d’Entorn, perquè estem convençuts que només garantint que els nostres infants i joves estiguin ben formats aconseguirem que esdevinguin ciutadans i ciutadanes de ple dret". De la Encarnación afegeix que "millorar la formació dels infants i joves és encara més important en aquests moments de dificultats on la formació i el talent és la clau per un món millor". Actualment s'estan portant a terme un total de catorze tallers a tots els centres educatius públics i concentrats de Sant Celoni i la Batllòria.

Sant Celoni compta amb el Pla Educatiu d’Entorn des de fa sis cursos i gira entorn de tres objectius bàsics. Contribuir a la millora de l’èxit educatiu mitjançant el desenvolupament d’una identitat personal rica i equilibrada, per participar en la societat; Promoure la cohesió social mitjançant l’educació intercultural, l’equitat i el foment de l’ús de la llengua catalana com un espai comú de convivència; i Afavorir el treball i l’aprenentatge en xarxa entre els centres educatius i els diferents agents de l’entorn per aconseguir continuïtat i coherència educativa.