policia local

La Comissió de la Policia de Catalunya aprova la creació de la policia local de Breda

La plantilla definitiva de la policia local de Breda es preveu en 7 efectius l'any 2024

per Redacció, 23 de desembre de 2020 a les 11:38 |
Llum verda perquè Breda disposi de policia local | NBM/ARXIU
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pas definitiu perquè Breda disposi de Policia Local. La Comissió de la Policia Local de Catalunya ho ha aprovat en la reunió celebrada aquest dimarts presidida pel conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la participació del director general d'Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director general de la Policia, Pere Ferrer i la sub-directora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begoña Curto, entre d'altres.

La creació de la policia local de Breda es farà amb l'assessorament de la Sub-direcció General de Coordinació de la Policia de Catalunya, tant per a la creació del cos de la policia local com per a la seva consolidació. Actualment el municipi compta amb un servei de vigilants.

El pas a policia local representa un pas endavant pel que fa al nivell professional i funcional que s'ha de traduir en la prestació d'un millor servei a la ciutadania des de la proactivitat i el coneixement del territori. La plantilla definitiva de la policia local de Breda es preveu en 7 efectius l'any 2024.A la mateixa reunió també s'ha donat llum verda a la creació de la policia local de l'Ampolla, l'evolució de la qual per a l'any 2023 és d'una plantilla d'11 efectius.

A la reunió també es van presentar les dades de l'Informe de les policies locals de Catalunya 2019 i el projecte de decret d'imatge corporativa i identificació pública d'aquest cos.

Les 215 policies locals, amb 10.703 efectius, donen cobertura al 90,2% de la població. Els seus efectius representen el 39,5% de la Policia de Catalunya. Hi ha 1,39 efectius de policia local per cada miler d'habitants. La major part de la seva activitat es concentra en l'àmbit del trànsit i seguretat viària (43,4%) i el de la seguretat ciutadana (21,6%). L’11,6% de la seva activitat és de caràcter administratiu; el 7,6%, assistencial i el 3,1%, judicial.

Finalment, es va presentar el projecte de decret d'imatge corporativa que regula, entre d'altres, les característiques comunes dels uniformes, les insígnies, els distintius, l'equip, els vehicles i els altres complements i elements d'identificació pública de les policies locals.

 

Participació