Pessebre vivent confinat, tió i Reis Mags d'Orient conformen les activitats de Nadal a Breda

Es faran de manera atípica però es vol conservar viu l'esperit nadalenc al municipi

Llums de Nadal a Breda
Llums de Nadal a Breda | AJB
Redacció
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:00h
El Nadal d'aquest 2020 serà el més atípic que recordem, però això no impedirà que Breda el celebri de la millor forma possible. Per seguretat no es poden celebrar actes multitudinaris que tradicionalment formen part d'aquestes dates al municipi, com poden ser concerts, festes, activitats infantils, quines o curses, entre d'altres. Tot i així l'esperit nadalenc es manté viu gràcies als actes que s'han pogut adaptar a la situació que ens trobem.  

El Nadal 2020 a Breda compta amb una desena d'activitats compreses entre el 20 de desembre i el 5 de gener. Les activitats més multitudinàries seran les relacionades amb les visites més esperades per petits i grans: el Tió i els Reis d'Orient. Per a dur-les a terme es seguiran tots els protocols de seguretat. Els actes començaran diumenge 20 amb la visita del Tió de Nadal al pati del Centre Cultural Els Forns. Per a assegurar el compliment de tots els protocols cada nen haurà de portar el seu propi bastó de casa i mantenir una distància prudencial a la cua.

Pel que fa a SSMM els Reis d’Orient, primer arribaran els Patges Reials, que passaran pels comerços associats a la UBIC els matins del 23 i el 24 de desembre. Posteriorment es dirigiran a les llars del municipi per a recollir les cartes de tothom, els dies 30 i 31 de desembre i 1 de gener. Es distribuiran per zones per a arribar a totes les cases de Breda, pel que no caldrà sortir mes enllà del portal per entregar la carta.

També es disposarà una bústia especial a l'Ajuntament per si no es pot entregar la carta en el moment que els Patges Reials passin per casa. La nit del 5 de gener apareixeran els Reis d'Orient amb la tradicional Cavalcada, que enguany amplia substancialment el seu recorregut per a que se'ls vegi passar des de casa i evitar aglomeracions. En cas de viure en un punt que no forma part del recorregut, caldrà acostar-se al que sigui més proper al domicili. Per altra banda, es demana no seguir les carrosses.
 
Un dels actes més tradicionals dels darrers anys, el Pessebre Vivent de Dones de Breda, adopta un nou format per a qui tothom qui vulgui el pugui gaudir de forma virtual, el "Pessebre Vivent Confinat". En les darreres setmanes s'han fet les gravacions de les escenes corresponents al muntatge d'aquest any i a partir de diumenge 20 es podrà veure en vídeo a www.donesdebreda.cat. Per altra banda, del 20 al 31 de desembre les voltes de la plaça Lluís Companys acolliran una representació del pessebre.