ERC no vota els pressupostos del Consell Comarcal i critica «la manca de debat amb l'equip de govern»

Els republicans ho han fet amb una apagada de pantalles a la sessió telemàtica

El conseller d'ERC, Joan Galiano, durant el ple
El conseller d'ERC, Joan Galiano, durant el ple | ERC
Redacció
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:46h
El grup d'Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Vallès Oriental no ha volgut votar els pressupostos per l'any que ve que s'han aprovat aquest dimecres. Els republicans ho han fet amb una apagada de pantalles a la sessió telemàtica.

En un comunicat, el grup ha recordat com el conseller Joan Galiano, en nom del grup, va argumentar que l’equip de govern no havia volgut debatre uns comptes: "Una sola reunió, sense el pressupost damunt la taula, sense el president ni el vicepresident, ens va semblar que ens sentíem menyspreats alhora de fer participar la primera força de la comarca", va etzibar el també alcalde de Bigues i Riells.
 
Galiano va afegir que volien "partir del pressupost de l’any passat i treballar plegats" els comptes, però va assegurar que han detectat que "no hi ha hagut aquesta voluntat de comptar amb nosaltres". "Ja no és frustració, sinó que es veu que són maneres de treballar on nosaltres no hi comptem. Pel Consell Comarcal el grup d’Esquerra no té res a aportar", va criticar.

Galiano va afegir, però, que espera que aquestes maneres no es traslladin a d’altres ens comarcals, com el Consorci del Besòs o el Consorci de Residus, on diu que "sí que les línies de treball són les correcte".
 
El grup republicà va demanar explicacions sobre algunes partides, com la "rebaixa dels serveis socials, i que no s’especifica què significarà per als ajuntaments", o "que en Política de treball l’augment sigui insuficient , només entre un 1% o 2%".

Des d'ERC també s'ha criticat que "hi hagi prioritats que no quadren: es destinen els mateixos recursos en qüestions protocol·làries, en desplaçaments, aigua i energia... en un context de teletreball".

Pel que fa a la partida per a la nova seu, va demanar "si és que ja hi ha tancada l’adquisició de l’edifici del carrer de Mataró de Granollers".
 
Finalment, els republicans es van mostrar "sorpresos per aspectes que es queden a zero euros, com la partida contra la violència domèstica, igual que la partida de promoció turística i del sectors econòmics, que també perd els 10.000 euros dels comptes del 2020. La partida de contingències, tenint en compte les incerteses de la covid-19, es redueix en un 40%".