ccvor

El Consell Comarcal del Vallès Oriental reserva 2,3 milions per comprar l'edifici de la nova seu

ERC no va participar en la votació

per Redacció, 18 de desembre de 2020 a les 08:48 |
L'edifici on el Consell Comarcal del Vallès Oriental vol ubicar la seva seu | Google Street Wiew
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental ha aprovat el pressupost per a l'exercici 2021, que puja a 26,2 milions d'euros, un increment d'un 14,13% en relació a l'exercici 2020. Els comptes s'han aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern de Junts, PSC i En Comú Guanyem i l'abstenció de Ciutadans. ERC no va participar en la votació, mentre que el conseller de la CUP va excusar la seva assistència per motius professionals.

Entre els principals punts destaca que s'hi incorpora la previsió tant de despesa com d'ingrés de l'adquisició de la nova seu comarcal amb previsió pressupostària per valor de 2,3 milions.


El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, va mostrar-se -segons destaca el CCVOr en un comunicat- "molt satisfet que el pressupost pugui donar resposta als objectius prioritaris i a les necessitats de la ciutadania" i va tornar a oferir "mà estesa, sempre" a l'oposició per seguir incorporant aquelles propostes que es considerin prioritàries.

La presentació del Pressupost va anar a càrrec de la consellera de l'Àrea de Personal i Hisenda, Gemma Brunet, i del vicepresident segon i conseller de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils. Els dos van explicar els sis grans objectius prioritaris: benestar de les persones; transport escolar, menjadors escolars; integració social i laboral, joventut; habitatge i suport tècnic als ajuntaments.


L'objectiu fixat, segons va explicar l'equip de Govern, és el de "millorar la qualitat dels serveis públics amb eficàcia i eficiència i lluitar contra els efectes econòmics i socials de la pandèmia de la Covid-19, amb polítiques de transformació i desenvolupament econòmic i social, fomentant la dinamització de l'activitat social, cultural i econòmica". També van defensar que "el pressupost aprofundeix en el diàleg i la concertació social, incorporant acords amb les entitats empresarials i sindicals, amb l'objectiu d'intensificar la lluita contra els efectes econòmics de la pandèmia i enfortir el teixit econòmic de la comarca".

L'àrea de Polítiques Socials i d'Igualtat és l'àrea amb més dotació econòmica i representa el 44,16% del total del pressupost (11,5 milions). L'àrea d'Ensenyament, que inclou servei de transport escolar i ajuts de menjadors, és la segona àrea amb més dotació: té un pressupost de 7,1 milions, amb un increment respecte l'any passat de 5,17%. Pel que fa a Habitatge, aquest servei incrementa el pressupost en un 15,18%: "Es preveu que durant l'exercici s'incrementaran les tasques del departament, per la qual cosa s'ha obert partida per cobrir les possibles necessitats de personal del servei que actualment no estan definides", precisa el Consell. Finalment, l'àrea de Medi Ambient i Territori, que representa un 4,44 % del total del pressupost, experimenta un increment del 22,97% respecte l'any 2020.  


Pel que fa als ingressos, l'import a nivell de capítol 4, transferències corrents, és de 23,5 milions, la qual cosa suposa un increment d'un 4,32% en relació a les previsions d'ingrés de l'exercici precedent. Els conceptes més importants d'aquest capítol corresponen als convenis de col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i amb ajuntaments de la comarca per al finançament dels serveis socials bàsics i altres programes de polítiques socials i d'igualtat, i també al conveni amb el Departament d'Ensenyament per a la gestió dels serveis de transport i menjador escolar.

Pel que fa a les previsions pressupostàries, els ingressos per taxes i preus públics per a l'exercici 2021 s'incrementen en un 8,78% respecte l'any 2020. Aquest increment és motivat per l'augment de les previsions en la taxa d'avaluació ambiental (61,76%), per la realització de més cursos de formació a l'arxiu comarcal (177,78%) i pels ingressos per recursos eventuals (23,93%). En canvi, s'han ajustat a la baixa les partides de preus públics per transport adaptat (-5,40%) i els ingressos provinents de la taxa de turisme (-25%), tenint en compte la repercussió que ha tingut la crisi de la COVID en el sector turístic.
 

 

Participació