La Generalitat desplegarà 20 km de fibra òptica al Baix Montseny l'any 2021

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró ha presentat el projecte a Sant Celoni

El conseller Jordi Puigneró ha explicat el projecte sobre la fibra òptica al Baix Montseny
El conseller Jordi Puigneró ha explicat el projecte sobre la fibra òptica al Baix Montseny | Jordi Purtí
Redacció
17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:19h
Per al segon trimestre de l'any 2021 és previst que ja s'hagin enllestit les obres de connectivitat de la xarxa de fibra òptica a bona part del Baix Montseny amb l'enllaç de nous vint quilòmetres des de Sant Celoni fins a Hostalric i Breda. També beneficiarà a Riells i Viabrea i Gualba, segons va manifestar el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Genealitat, Jordi Puigneró. El conseller es va reunir ahir dimecrees a l'Ajuntament de Sant Celoni amb els alcaldes de Sant Celoni, Raül Garcia, i de Breda, Dídac Manresa.

El pressupost de la nova infraestructura és del voltant d'un milió d'euros i propiciarà que l'alta velocitat digital arribi a noves zones urbanes i als polígons industrials de la Tordera. "L'accés a la xaxa de la Generalitat és molt important ja que també nous operradors hi podran donar servei i, per tant, abaratir els preus i la qualitat", va dir Puigneró.

El titular de Polítiques Digitals considera que una de les polítiques socials més importants que es poden portar a terme ja que suposa que tothom, independentment d'on es resideixi, tingui les mateixes oportunitats d'accés a internet, tant per les persones com per les empreses.

Una vegada comencin els treballs es calcula que en quaranta dies poden estar enllestits ja que la mitjana prevista és de migquilòmetre diari i gairebé el trànsit no se'n ressentirà. La Generalitat ha connectat aquest 2020 totes les capitals de comarca del país i l'actual Departament té un pla per fer arribar la fibra a tots els nuclis de municipis de més de 50 habitants del 2021 al 2023.

Presentació del llibre el 5è poder. La República Digital a les teves mans

Una vegada acabada aquesta reunió el conseller va fer la presentació del llibre "El 5è poder. La República Digital a les teves mans", a la Sala Bernat Martorell de Sant Celoni, escrit pel conseller Jordi Puigneró. Una introducció per entendre el món que tenim al davant actualment i sobre com han de configurar-se les societats que vulguin ser competitives i socialment avançades.
 

El conseller Jordi Puigneró presentant el llibre el 5è poder Foto: Junts