Tres pobles del Baix Montseny es beneficien del programa «Treball i Formació» del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina han incorporat treballadors de diferents perfils

Una treballadora a l'ajuntament de Llinars del Vallès
Una treballadora a l'ajuntament de Llinars del Vallès | CCVO
Redacció
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:30h
El Consell Comarcal ha contractat 24 persones en el marc del programa Treball i Formació,  un programa que busca facilitar la inserció laboral mitjançant la formació i el treball.
 
Les persones contractades estaven inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades a partir del 16 de març de 2020 i també hi ha una línia específica per a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts.
 
Preferiblement es dirigeix a persones més grans de 45 anys i/o que tinguin reconegut oficialment un grau de discapacitat igual o superior al 33%.
 
Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i els ajuntaments dels municipis on presten el servei.
 
En total s'han fet 24 contractes de 9 mesos i s'estan incorporant a treballar entre el 18 de novembre i aquesta setmana. Les persones contractades tenen diferents perfils: en educació social, treball social, formació, matemàtiques, neteja, agents en civisme, cos administratiu i psicologia.
 
Les tasques que desenvolupen són: suport telemàtic als infants per seguir amb aprofitament el curs escolar, reforç de l'equip de Serveis Socials per tal de de donar resposta de manera eficient i garantir els drets de les persones de col·lectius més vulnerables; gestionar l'acumulació de tràmits provocats per l'estat d'alarma; capacitar les persones per saber fer les seves gestions telemàticament de manera autònoma; analitzar l'impacte de la Covid-19 en les sol·licituds de serveis de la ciutadania per fer una anàlisi o estudi de l'evolució de les demandes de serveis dels ciutadans en situació de Covid-19 i/o post Covid-19.

També reforçar la neteja dels espais públics d'atenció als ciutadans per garantir l'estat d'higiene òptim i evitar els possibles contagis de la Covid-19, promoure la convivència; reforçar servei d'atenció a la ciutadania als serveis públics; donar suport als serveis administratius municipals per gestionar el volum de feina generat arran de l'estat d'alarma provocat per la CovidD-19; suport psicològic a les persones que han patit Covid-19 i la seva vida ha resultat afectada i suport psicològic a les famílies que han perdut algun familiar arran de la Covid-19 per tal de fer un acompanyament en el procés d'acceptació i dol.
 
Tots els treballadors i treballadores rebran 60 hores de formació en intel·ligència emocional i treball en equip.
 
Els treballadors i treballadores contractats realitzen les seves tasques als municipis de Cardedeu, Figaró-Montmany, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Martorelles,  Montmeló, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes, Vilanova del Vallès, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i al propi Consell Comarcal.