Salut contracta 16 professionals per reforçar l'atenció primària al Baix Montseny

A tota la comarca del Vallès Oriental es contractaran 125 professionals en el marc del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i gestió Covid-19

CAP de Sant Celoni
CAP de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
15 de desembre del 2020
Actualitzat a les 11:11h
El Departament de Salut ja ha començat les contractacions del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària. Un pla que ha de servir perquè els equips de primària del Vallès Oriental sumin 125 nous professionals per donar resposta a la Covid-19 i, a més, d'introduir canvis de caràcter estructural per millorar-ne l'accessibilitat i la resolució.  El Pla estava dissenyat des de fa mesos, però la pandèmia ha accelerat el seu desplegament i ja s’han tancat les assignacions de recursos als equips del Vallès Oriental. En total, la comarca rebrà 5,6 milions d'euros fins al 2022.

Amb aquests diners s'estan finançant programes conjunturals per donar resposta a la Covid-19, com la incorporació de 19 gestors Covid i 21 referents Covid Salut i Escola. Això suposa 40 professionals destinats a la gestió de la Covid-19. També s'estan contractant professionals d'altres perfils (85) per abordar els canvis que s'han de produir en els centres d'atenció primària. Les noves incorporacions permeten millorar el suport assistencial a les residències, reforçar l'atenció a la cronicitat, incrementar el nombre de treballadors socials, augmentar el suport administratiu i incorporar noves tecnologies.

La distribució d'aquests 125 professionals entre les àrees de gestió assistencial (AGA) del Vallès Oriental és la següent:

Baix Montseny 16 professionals: 2,5 gestors Covid, 2,5 referents Salut i Escola, 3,5 infermeres, 5 administratius, 1,5 tècnic en cures auxiliars d'infermeria i 1 treballador/a social. Assignació fins al 2022: 672.729 euros. Aquesta AGA comprèn: Sant Celoni, Gualba, Vallgorguina, Santa Maria de Palautordera, Montseny, Campins, Fogars de Monclús, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, i Vilalba Sasserra.

Baix Vallès 47 professionals: 7 gestors Covid, 8 referents Salut i Escola, 1 metge/essa, 12,5 infermeres, 10,5 administratius, 5 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 3 treballadors socials. Assignació fins al 2022: 2.085.427 euros. Aquesta AGA comprèn: Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, la Llagosta, Caldes de Montbui, Gallifa, Sant Feliu de Codines, Santa Perpètua de Mogoda, i Palau-solità i Plegamans.

Vallès Oriental Central 62,5 professionals: 9,5 gestors Covid, 10,5 referents Salut i Escola, 0,5 metge/essa, 15 infermeres, 14 administratius, 9 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 4 treballadors socials. Assignació fins al 2022: 2.900.992 euros. Aquesta AGA comprèn: Cardedeu, Cànoves i Samalús, la Garriga, l’Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, Tagamanent, Aiguafreda, Montmeló, Montornès del Vallès, Vilanova del Vallès, Vallromanes, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Canovelles, les Franqueses del Vallès, Granollers, i la Roca del Vallès.