La regidora de Sant Celoni, Magalí Miracle, ocupa el lloc 70 a la llista d'ERC per al 14-F

La candidatura per la demarcació de Barcelona hi ha altres vuit candidats del Vallès Oriental

Ferran Estruch, alcalde de Cardona i candidat d'ERC al 14-F
Ferran Estruch, alcalde de Cardona i candidat d'ERC al 14-F | ERC
Redacció
14 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:33h
Josep Maria Jové serà el número cinc de la llista electoral d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per a les eleccions al Parlament del 14 de febrer del 2021. La representació del Vallès Oriental a la candidatura de Pere Aragonès es completa amb l'actual conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que és al novè lloc, i la regidora calderina Ángeles Llive, al número 22. Els segueixen l'alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, al número 35 i, seguidament, la representant del Jovent Republicà Zainab Tamara, de Granollers.

Així ho ha aprovat el Consell Nacional d'Esquerra, reunit dissabte passat 12 de desembre, on es van validar les quatre llistes de les circumscripcions electorals del Principat. En posicions més avançades de la llista per Barcelona hi figuren Isabel Padilla, de Mollet del Vallès (55), Magalí Miracle, de Sant Celoni (70) i Albert Valls, de Cardedeu (72). L'alcalde de Tagamanent, Ignasi Martínez, ocupa el lloc de tercer suplent. L'ordre dels representants vallesans es va decidir al Congrés Comarcal celebrat el passat 21 de novembre, en què la militància va escollir Chakir el Homrani com a primer candidat del Vallès Oriental a la candidatura republicana. Jové, de les Franqueses del Vallès, s'incorpora a la llista a proposta de l'executiva nacional.

Per davant de Josep Maria Jové, el candidat a la presidència de la Generalitat és Pere Aragonès, seguit de Laura Vilagrà, Roger Torrent i Najat Driouech pel que fa a Barcelona. La consellera Teresa Jordà encapçala la llista per Girona, Marta Vilalta, la de Lleida i Raquel Sans la de Tarragona.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha pogut enregistrar un missatge pel Consell, on ha destacat la diversitat de les llistes: "Ens hem d'assemblar a la nostra societat i per això representeu aquest ventall, aquesta diversitat i aquesta complexitat". Junqueras s’ha mostrat segur que Aragonès serà el proper president de la Generalitat i que “el país no pot estar en millors mans”. Per la seva part, el coordinador nacional i candidat ha afirmat que "Som un equip coral que creu en el lideratge compartit i els valors republicans per poder alliberar el país i construir una Catalunya lliure i socialment justa".

Meritxell Serret tanca la llista per Lleida

Com era conegut, les caps de llista per Lleida, Tarragona i Girona seran dones. Marta Vilalta, portaveu i secretària general adjunta, encapçalarà la candidatura lleidatana; Raquel Sans farà el mateix a Tarragona; i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, serà la cap de cartell per Girona. L'exconsellera Meritxell Serret, exiliada a Bèlgica, tancarà la llista de Lleida mentre que l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, oferirà el mateix suport simbòlic a la seva demarcació.

Alguns noms coneguts d'ERC reforçaran les candidatures territorials. El president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, serà el número 2 per Girona mentre que Lluís Salvadó, pes pesant del partit, acompanyarà a Sans per Tarragona. El conseller d'Exteriors, Bernat Solé, ocuparà la segona posició per Lleida. Les llistes presenten novetats rellevants en relació a les dels últims comicis al Parlament.
 
 

Vallesans a la candidatura d'ERC per al 14-F Foto: ERC

 

Llistes Parlament ERC 2021 by Naciodigital on Scribd

Arxivat a