Des que ha començat el curs 37 de les 98 rutes del transport escolar del Vallès Oriental s'han vist afectades per la Covid-19

Dels 1.765 usuaris que utilitzen el servei, 209 han estat confinats per contacte estret i 1 per donar positiu

Regidors i tècnics d'Ensenyament del Vallès Oriental valoren l'afectació de la Covid-19
Regidors i tècnics d'Ensenyament del Vallès Oriental valoren l'afectació de la Covid-19 | CCVO
Redacció
11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 16:42h
Els regidors i tècnics d'Ensenyament dels ajuntaments del Vallès Oriental s'han reunit amb les responsables del Servei del Consell Comarcal per repassar les incidències que hi ha hagut a la comarca relacionades amb la Covid-19 i compartir les diferents actuacions que s'estan desenvolupant.

A la trobada, que es va fer en format virtual, van assistir-hi 24 responsables polítics i tècnics, l'equip tècnic de l'àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal i la consellera comarcal d'Ensenyament, Marialluïsa Ferré.

En la reunió es va informar de les incidències que s'han produït en el servei de transport escolar com a conseqüència de l'impacte del Covid-19 des de l'inici del curs escolar fins a la data. Així, dels 1.765 usuaris que utilitzen el servei de transport escolar, 209 han estat confinats per contacte estret i 1 per donar positiu de Covid-19, la qual cosa ha afectat 37 de les 98 rutes que gestiona el Consell Comarcal.

S'ha destacat que les rutes de transport han estat sempre en funcionament, respectant els períodes de quarantena i les mesures de seguretat i només una s'ha hagut de suspendre en dues ocasions i en períodes diferents.

Els assistents van valorar positivament la gestió de les incidències, que es considera que són baixes en el context actual, així com la coordinació i col·laboració amb les empreses que intervenen en la prestació del servei.  

La consellera de l'àrea, Marialluïsa Ferré, va informar que s'està revisant el protocol en casos d'ncidència, amb l'objectiu de reforçar encara més la seguretat en el servei i la comunicació amb els usuaris.

Pel que fa al servei de menjador escolar –el Consell Comarcal en gestiona 10- es va donar a conèixer que en el període de setembre a novembre de l'any en curs s'han servit 69.786 menús, mentre que en el mateix període del curs passat es van servir 76.602, la qual cosa representa una disminució d'un centenar d'usuaris del servei.