Breda i Sant Esteve de Palautordera reconeguts pels bons resultats en la recollida selectiva de residus

Els ho ha concedit l'Agència de Residus de Catalunya pels resultats obtinguts l'any 2019

Redacció
11 de desembre del 2020
Actualitzat el 28 de gener del 2021 a la 13:21h
L'Agència de Residus de Catalunya ha premiat els Ajuntaments de Breda i Sant Esteve de Palautordera
L'Agència de Residus de Catalunya ha premiat els Ajuntaments de Breda i Sant Esteve de Palautordera | Agència Catalana Residus

Els ajuntaments baixmontsenyencs de Breda i de Sant Esteve de Palautordera han rebut aquest dijous, de manera telemàtica, el reconeixement de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) per haver obtingut els millors resultats de la recollida selectiva de residus municipals de l'any 2019. Breda ha obtingut el reconeixement en el segment de municipis entre 1.001 habitants i 5.000 habitants per la recollida selectiva total amb un resultat de 92,19%. Mentre que Sant Esteve de Palautordera, en el mateix segment d'habitants, per la recollida selectiva de la fracció orgànica i autocompostatge amb un resultat de 49,14%.

En aquest sentit, l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, ha manifestat que tots els municipis encara tenen molt recorregut per fer en matèria de reciclatge i ha avançat que a partir de l'any 2022 Breda té previst d'implementar la taxa justa de pagament per participació. Manresa ha encotjat a tots els municipis ha fer el salt.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de Sant Esteve de Palautordera ha agraït i ha felicitat a tots els santestevencs per la feina feta amb el porta a porta i ha destacat el paper important que té en aquest alt percentatge l'ús de la bossa compostable i la integració a la FORM de la gespa.

 

Dídac Manresa, alcalde de Breda en la seva intervenció en l'acte de reconeixements de l'ARC Foto: Agència Residus Catalunya



En total s'atorguen reconeixements en sis categories: recollida selectiva total, recollida selectiva de la fracció orgànica, de paper i cartró, de vidre, d'envasos lleugers i de menys generació de residus municipals. Així mateix per cada categoria hi ha un reconeixement per comarca, municipis de menys de 1.000 habitants, municipis entre 1.001 i 5.000 habitants, els que tenen entre 5.001 i 15.000 habitants, així com els municipis entre 15.001 i 60.000 habitants i els que tenen més de 60.000 habitants (grans ciutats).

La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, acompanyada del director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, han lliurat els reconeixements. Aquests guardons, que s'han lliurat periòdicament des de l'any 2017, volen ser un reconeixement públic als esforços que fan els ens locals de Catalunya per incrementar els resultats de prevenció i recollida selectiva de residus.

 

Mar Aureli Nieto, regidor de Medi Ambient de Sant Esteve de Palautordera Foto: Agència Residus Catalunya