L'Ajuntament d'Hostalric renovarà tot l’enllumenat exterior per a reduir les emissions de CO2 i millorar l'eficiència energètica

Un cop acabi el projecte es preveu un estalvi anual de 262 tones d'emissió de CO2 i un estalvi econòmic d’uns 60.000 euros cada any

Canvi de la lluminària exterior d'Hostalric
Canvi de la lluminària exterior d'Hostalric | AJH
Redacció
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:26h
Aquest mes de desembre l’Ajuntament d'Hostalric ha donat el tret de sortida a les obres de la primera fase del projecte de renovació de l'enllumenat exterior d'Hostalric, un dels plans estratègics de l'actual mandat en matèria de transició energètica. L'objectiu d'aquests treballs és substituir les lluminàries existents per d'altres amb tecnologia LED amb la finalitat d'actualitzar i modernitzar tot el sistema d'enllumenat municipal, incrementar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d'emissions de CO2.
 
Nil Papiol, alcalde d'Hostalric, assegura que “volem fer d'Hostalric un municipi exemplar en la lluita contra l'emergència climàtica i en l'adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i més eficients per als nostres veïns i veïnes".
 
En la mateixa línia, Sergi Regàs, regidor d'Espai Públic i Urbanisme explica que "si volem suscitar entre els hostalriquencs i hostalriquenques una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre la despesa energètica, cal, primer, que des de les administracions en donem exemple".
 
La primera fase del projecte -que compta amb una inversió total propera als 160.000 euros- és previst que s'allargui fins a finals d'aquest mes de desembre; mentre que la segona i definitiva fase s'iniciarà el març de 2021 i finalitzarà amb la substitució de tot l'enllumenat municipal. Així, un cop clogui el projecte es preveu un estalvi anual de 262 tones d'emissió de CO2 i un estalvi econòmic d'uns 60.000 euros cada any.
 
En total es substituiran 892 lluminàries, el que representa el 77,6% del total de lluminàries del municipi (1.149). La resta, ja han estat substituïdes recentment per l'Ajuntament.
 
Hostalric, municipi referent en matèria de sostenibilitat
 
Al llarg dels darrers mesos l'equip de govern ha consolidat la seva aposta per convertir Hostalric en un municipi referent en matèria de sostenibilitat.
 
Així, a la renovació de l'enllumenat exterior cal sumar accions com l'inici de la construcció de la nova deixalleria municipal, l'adopció a partir del 2021 del nou model de recollida de residus porta a porta, o l'acord per a destinar anualment un 0,5% de la recaptació líquida de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) per a desplegar programes de protecció, foment i salvaguarda de la flora, la fauna i el paisatge natural d’Hostalric.