Carme Forcadell: \"Espanya també farà campanya de desprestigi de l'ANC\"

la presidenta de l'Assemblea en la presentació de la Selva Sud per la Independència insta als partits polítics sobiranistes a treballar junts a partir del 26 de novembre

Redacció
18 de novembre del 2012
Carme Forcadell aquest migdia a Hostalric
Carme Forcadell aquest migdia a Hostalric | Jordi Purtí
  Carme Forcadell aquest migdia a Hostalric Foto: Jordi Purtí

Prop de tres-centes persones han emplenat aquest migdia el Centre Serafí Pitarra d'Hostalric on s'ha portat a terme la presentació de la Selva Sud per la Independència que engloba els municipis baixmontsenyencs d'Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu a més dels de Massanes i Fogars de la Selva.

L'acte, presentat per Quim Masferrer, ha tingut un cartell de luxe amb els alcaldes dels quatre municipis, Jordi Martínez ("En Kubala" de la sèrie de TV3 "KMM"), Jaume Sobrequés (Historiador), Claret Papiol (Coordinador Selva Sud per la independència), l'actuació musical del Sr. Mit i Montserrat Carulla, que han precedit Carme Forcadell( Presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

En el seu discurs Forcadell ha animat els presents a votar el 25 de novembre qualsevol de les opcions que volen treballar per la sobirania del país perquè estem davant d'un moment històric i "per primera vegada en tres-cents anys tenim l'oportunitat d'esdevenir un país lliure". Ha recordat que des d'Espanya ens volen fer por però no se'n surt "i ho fan amb violència o potser no és violència que ens insultin i ens titllin de nazis", s'ha preguntat Carme Forcadell.

Per la líder de l'ANC aquestes eleccions s'han de convertir en un clam per la independència i s'ha d'aconseguir que el nou Parlament de Catalunya tingui més de noranta diputats sobiranistes "són unes eleccions plebiscitàries i les més importants de la nostra història. Ens agradaria molt poder acompanyar en el camí en el pròxim govern de la Generalitat".

Campanya de desprestigi
Segurament per aquesta circumstància ha estès la mà al president de la Generalitat de Catalunya "Espanya ha començat una campanya de desprestigi contra el president de la Generalitat. Això continuarà amb d'altres polítics i amb alcaldes i també arribarà a l'Assemblea". Per això, ha deixat anar Forcadell, li fa molta por quan des d'espanya diuen que estimen els catalans.

La presidenta de l'ANC diu ben alt que és mentida que Catalunya quedarà fora de la Unió Europea ja que ningú sap que passarà perquè és un procés nou i fins ara no hi ha hagut cap procés de seccessió a la Unió Europea, però ha recordat que a més de Catalunya també volen esdevenir lliures Groenlàndia, les Illes Feroe, Flandes i Escòcia "no ens hem de creure el que ens diuen perquè Catalunya té vocació europea i som contribuents néts i això a la Unió Europea els interessa".
A més, Forcadell recorda que mai Europa ha donat l'esquena a cap poble que vol la democràcia.

Bons assessors i bons estrategues
En qualsevol cas, assegura que no que malgrat tot no s'ha de menysprear Espanya perquè té bons assessosrs i bons estrategues. "Si després del 25N hi ha una majoria sobiranista podrem treballar per la independència, però després serà quan "ens coaccionaran, faran xantatge, provaran de dividir-nos i si cal ens compraran, però no sabem com ni a qui", ha etzibat Forcadell.

Des de l'Assemblea es treballa per la independència amb un projecte democràtic i pacífic, no per un fi en sí mateix i sí per poder viure millor "no és una qüestió de llengua, és una qüestió de respecte i als que se sentin espanyols els hem de dir que no han de renunciar a les seves arrels". Forcadell aposta per tenir el cor calent i cap fred "després d'haver fet la cursa amb rècord de velocitat entyre l'11S i el 27S.

Carme Forcadell diu, però, que el procés no es pot allargar en el temps i s'ha de fer en aquesta legislatura que ve perquè del contrari Espanya invertirà menys, elos catalans no podem viure amb aquesta tensió del què passarà i perquè hi ha moltes persones que ho passen realment malament amb molts nens al llindar de la pobresa.

"Si treballem junts ho aconseguirem, els partits han de deixar els seus interessos personals de banda", conclou Carme Forcadell recordant que hi hahagut en aquests tres-cents anys molts catalans que han mort sense poder dir que eren catalans, que tenien un himne i una bandera.


Protagonistes de la presentació de la Selva Sud per la Independència Foto: Jordi Purtí