L'Ajuntament de Sant Celoni dona a l'escultor Jaume Plensa el pi de Can Valls tombat per una ventada el 2009

Amb 36,5 metres era el pi més alt de Catalunya i, en principi, havia de ser l'icona del Museu Europeu del Bosc de Sant Celoni

L'escultor Jaume Plensa convertirà el pi pinyer de Can Valls en una obra d'art
L'escultor Jaume Plensa convertirà el pi pinyer de Can Valls en una obra d'art | Martí Boada
Redacció
04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 12:33h
L'Ajuntament de Sant Celoni ha donat a l'escultor i artista Jaume Plensa el pi pinyer de Can Valls, a Olzinelles, que el mes de gener de l'any 2009 una forta ventada amb ràfegues de 110 i 120 quilòmetres per horael va tombar. Amb 36,5 metres d'alçada era considerat el més alt de Catalunya. Tenia una volta de canó de 3,75 metres.

En aquell moment es va decidir guardar-lo en el magatzem municipal de la Cambra Agrària amb la idea que fos l'icona del futur Museu Europeu del Bosc, un projecte que en aquests moments, per diversos condicionants, ha canviat els seus objectius.

Jaume Plensa, després de tenir coneixement de l'existència d'aquest pi pinyer, ha estat fins a tres vegades a Sant Celoni i, finalment se l'ha pogut endur amb un transport especial al seu taller per fer-ne una peça d'art. En aquest sentit, Martí Boada ha explicat que "li vaig fer saber fa poc de l'existència d'aquest exemplar tan singular, el va venir a veure i se'n va enamorar a primera vista". Després ho va negociar amb l'Ajuntament.

 
Arxivat a