Mapa interactiu

MAPA Millora clara a les escoles del Baix Montseny: un 89,5% menys d'aules confinades que fa un mes

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 3 de març.

529 dels 5.104 centres educatius acumulen 724 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dilluns. Es tracta d'una de les xifres més baixes des de finals de setembre, després que s'hagués arribat al sostre de 3.504 grups tancats el 31 d'octubre, quasi cinc cops més que ara. En el mateix període, el nombre de persones a casa a causa d'algun positiu s'ha reduït de 85.994 a 17.556. En tot cas, fins ara ja s'han detectat 29.889 positius als centres educatius, 2.166 dels quals, els darrers deu dies.



On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 16.727 són alumnes (un 1,16% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 26.922 positius. A banda, però, hi ha també 798 docents i personal PAS i PAE confinats, i 31 externs. Així mateix, hi ha només dos centres totalment confinats: a Gósol (escolta Santa Margarida) i Salàs de Pallars (escola Salàs de Pallars). Un 10,4% dels centres, però, tenen com a mínim una aula tancada, molt per sota del 30,3% a què es va arribar a finals d'octubre.

Al Baix Montseny la quarentena afecta 103 persones entre alumnes, docents, personal PAS i PAE i externs. En tota la comarca natural només hi ha quatre grups confinats. Dos a Arbúcies (Escola Doctor Carulla i Vedruna Arbúcies), un a Breda (Escola Montseny) i un a Sant Celoni (Josep Pallerola i Roca). En relació a fa un mes la millora és clara ja que hi ha un 89,47% menys de grups confinats.

11,5%centres afectats
589 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 160 municipis diferents.
936aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre estan totalment clausurat.
23.438persones confinades
De les quals, 22.229 confinats són alumnes (l'1,54% del total), 1.135 són docents i personal PAS i PAE (0,69%), i 74 és personal extern.
56.732positius detectats
Dels quals, 1.930 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 50.039 positius detectats a alumnes (3,47% del total d'alumnes), 6.124 a docents i personal PAS i PAE (3,73%), i 569 a personal extern.



Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).




Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar

 





Participació