El celoní Jordi Cuminal entre els assessors de la campanya de Joan Laporta a les eleccions del Barça

La missió de Cuminal, a través de les seves empreses d'estratègia i comunicació, és fer fluir el discurs del candidat

02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:34h
Jordi Cuminal assessora en temes de comunicació a Joan Laporta
Jordi Cuminal assessora en temes de comunicació a Joan Laporta | Cedida
El pròxim 24 de gener de 2021 és la data que els socis del FC Barcelona estan convocats a les urnes per escollir un nou president. Unes eleccions que vénen marcades, no només per la pandèmia del coronavirus, sinó també per la delicada situació econòmica per la qual travessa el club ara mateix. La situació esportiva tampoc no passa per la seva millor època. Tot i amb això, són uns quants els socis que es postulen com a capaços per redreçar l'entitat que diumenge passat, 29 de novembre, va fer 121 anys.

I, segurament, un dels favorits a guanyar les eleccions és Joan Laporta que públicament va anunciar que es presentava dilluns d'aquesta setmana. Laporta ja va ser president de l'entitat entre els anys 2003 i 2010. Per tant, és una persona que coneix el club i el seu desig és tornar a unir el barcelonisme.

Ara per ara, Joan Laporta com la resta de socis que han dit que es volen presentar a les eleccions són precandidats que del 23 de desembre de 2020 a l'11 de gener de 2021 hauran de poder recollir les firmes necessàries per ser proclamats oficialment candidats.

La candidatura de Joan Laporta, però, també té accent baixmontsenyenc, de Sant Celoni, ja que Jordi Cuminal, a través de la seves empreses especialitzades en organització de campanyes i comunicació, està implicat en l'equip que assessora Laporta en el seu discurs, tenir els objectius clars, la relació amb els mitjans de comunicació, saber a qui s'adreça i també a "no caure en trampes". En definitiva, tal com explica Jordi Cuminal a NacióBaixMontseny, "endreçar el discurs, tot i que Joan Laporta és un líder".

Cuminal destaca que considera que avui per avui Joan laporta és l'única persona capaç de redreçar el club i per això s'ha de saber transmetre la il·lusió que té per tornar a ser president del FC Barcelona. Dilluns passat ho va anunciar en un acte públic i, per sorpresa de molts en un to molt conciliador. Cuminal ho justifica dient que "Laporta segueix sent Laporta, però és evident que les coses que fas amb 40 anys potser no les fas amb 58. Joan Laporta és autèntic, apassionat i amb molta experiència".

La coneixença entre Joan Laporta i Jordi Cuminal ja ve de lluny. Uns primers contactes l'any 2003 amb Joan Laporta a la presidència del FC Barcelona i després van coincidir al Parlament de Catalunya perquè tots dos eren diputats. Ara, lluny dels ambients polítics es retroben per aquest projecte.

Suport per la recollida de signatures a Sant Celoni

Recollir les signatures necessàries per ser candidat no serà fàcil per tots els condicionants actuals i perquè la campanya s'escaurà en plenes festes de Nadal. Amb tot i això, Cuminal ha dit que des del moment que es va saber que ell formava part de l'equip assessor de Joan Laporta molts socis de Sant Celoni s'han ofert per donar suport a la recollida de signatures, fins i tot alguns comerços també s'hi han adreçat.

 
Arxivat a