Demanen a les alcaldies del Vallès Oriental que no abaixin la guàrdia tot i la millora de les xifres de la pandèmia

Només la setmana passada hi va haver 700 tests positius a la comarca

Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental
Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental | CCVOr
Redacció
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:55h
L’evolució de la pandèmia al Vallès Oriental millora cada dia. Segons les últimes dades, el Vallès Central compta amb una velocitat de transmissió de tot just 0,7, per 0,81 el Baix Vallès i 0,59 el Baix Monsteny. Tot i això, no ens podem relaxar. És l’avís que s’ha fet aquest dimecres al migdia al consell d’alcaldies virtual de la comarca. El director del sector sanitari del territori, Joan Parellada, ha avisat que encara s’està en un moment perillós: "Baixem ràpid perquè veníem de molt amunt i pensem que ja estem bé. Però, només la setmana passada, vem tenir 700 tests positius. Per tant, possibles encomanadors. Més els que no hem trobat", ha alertat.

De fet, aquesta setmana han començat a Mollet i la Llagosta campanyes massives de cribratges per tallar l’expansió de la Covid-19, unes iniciatives que els responsables no han descartat que s’acabin portant a d’altres municipis. "Ens reunim i considerem els municipis als qui els hi costa més baixar 

Durant el consell també s’ha posat sobre la taula els possibles escenaris en els eleccions del pròxim 14 de febrer. El delegat del Govern, Juli Fernández, ha assegurat que només contemplen l’opció que els comicis es duran a terme, i que per això treballen amb els ajuntaments per establir un protocol per com han de ser els col·legis electorals: s’haurà de tenir un circuit que faci que els votants que arriben i marxen no coincideixin, més metres quadrats per persona i, en cas de votar a centres educatius, caldrà desinfectar després de la jornada de votació. Alhora, s’estudia com adaptar el vot per correu al nou context.