Temps de bolets a Llinars del Vallès

Can Lletres ha acollit diverses activitats entorn del món boletaire

Redacció
17 de novembre del 2012
Mostra de bolets a llinars del Vallès
Mostra de bolets a llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès
Mostra de bolets a llinars del Vallès Foto: Aj Llinars del Vallès

Can Lletres ha estat l'espai on s'ha desenvolupat "Temps de bolets", un recull d'activitats entorn del món boletaire que cada any es celebra a Llinars del Vallès per als amants dels bolets i per a totes aquelles persones que comencen a interessar-se per aquest món. Els dies 10 i 11 de novembre Tania Jiménez , llicenciada en biologia i especialitzada en micologia resolia i responia tots els dubtes relacionats amb el món boletaire.
 
En aquest sentit, va explicar que a Catalunya hi ha entre 8.000 i 10.000 espècies de bolets, moltíssimes més que el que la gent normalment creu. Els llibres que parlen de bolets habitualment recullen entre 100 i 200 espècies i això ha provocat confusió a l'hora de relacionar espècies trobades amb les que surten en aquests llibres.

També va dir que últimament, donades les darreres pluges i el retard de l'arribada del fred, un bolet molt verinós anomenat lepiota brunneoincarnata ha proliferat en llocs com boscos de pins i alzines, marges de camins i sobretot zones ajardinades urbanes. Aquest bolet, per la seva forma i el seu color grisós es pot confondre amb el fredolic, que és una espècie comestible. Per això, cal estar molt ben informats a l'hora d'anar a buscar bolets i sobretot no agafar mai cap espècie que creixi en ambients urbans.
 
Dintre de "Temps de bolets", també van tenir lloc activitats com una sortida boletaire al Parc del Montnegre i Corredor, que va aplegar més d'una trentena de persones, i una xerrada sobre "Els bolets a casa nostra" que va comptar amb l'assistència d'una cinquantena de persones i que va permetre als assistents conèixer els bolets de més a prop i aprofundir en alguns aspectes de la seva ecologia.
 
Per completar el cap de setmana es van celebrar dos espectacles de caire musical. Un concert a càrrec de Lídia Pujol i Miquel Àngel Cordero, titulat "La nuesa de la ressonància elemental"; i un espectacle infantil "Bufar i fer ampolles" a càrrec de la Cia Pentina el Gat, espectacle inclòs dins els actes de Viu el Parc del Montnegre i el Corredor.