El Consorci Forestal de Catalunya demana més ajudes pels boscos del Baix Montseny afectats pel Gloria

S'ha reunit amb la consellera Jordà després que se'ls ha denegat ajudes delo 60% dels treballs sol·licitats

per Redacció, 25 de novembre de 2020 a les 08:45 |
Una esllavissada provocada pel temporal Gloria | CFC
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Forestal de Catalunya s’ha reunit amb la Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, per demanar més finançament per a reparar els danys causats el mes de gener pel temporal Glòria a les finques forestals de Catalunya. El desbordament de rius i la crescuda de torrenteres va provocar arrossegament de materials i d'arbres que van destrossar infraestructures, carreteres i camins, a més de moltes inundacions i una gran afectació en collites i superfícies boscoses.

L'impacte en terrenys forestals va ser especialment molt greu a les comarques de la Selva i del Vallès Oriental, entre d'altres, amb múltiples desperfectes en infraestructures com guals, ponts, murs i esculleres, així com en zones de plantacions. Des del Consorci Forestal es calcula que hi va haver prop d'un miler de quilòmetres de camins afectats, i es va valorar el conjunt dels danys en 1,6 milions d'euros, una xifra molt propera a l'import de les sol·licituds d'ajuts demanades a la Generalitat.


Ara, però, argumentant problemes pressupostaris, s'han denegat el 60% dels treballs sol·licitats. Des del Consorci Forestal consideren especialment greu que la majoria de camins que els seus propietaris han arranjat de forma particular no rebran cap tipus d'ajut, mentre que són camins utilitzats massivament per la ciutadania per accedir al medi natural.
 

Pel greuge crònic que suposa la manca de finançament i d'inversió en boscos, el Consorci Forestal ha traslladat la seva profunda preocupació a la Consellera Jordà, qui s'ha compromès a buscar recursos per ajudar al màxim nombre d'afectats pels danys del temporal Glòria.

 

Participació