Hostalric podria tenir implantat el porta a porta de manera definitiva el mes d'abril

El tret de sortida s'ha fet avui en un acte del Consell Comarcal de la Selva

Hostalric a la recta final per implementar el porta a porta
Hostalric a la recta final per implementar el porta a porta | AJH
Redacció
24 de novembre del 2020
Actualitzat el 22 de març del 2021 a les 9:45h
El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió del servei de recollida porta a porta a Caldes de Malavella, Hostalric i Sils, ha presentat La Portanoves del porta a porta aquest dimarts, 24 de novembre, en un acte que s'ha fet simultàniament a les tres poblacions. L'acte ha servit per donar el tret de sortida oficial al compte enrere cap a la implantació d'aquest nou sistema de gestió de residus a les tres poblacions.

Amb la presentació d'aquest nou element informatiu batejat com La Portanoves del porta a porta les tres poblacions selvatanes, que es troben en plena campanya preparatòria de la implantació del seu nou servei municipal de recollida de residus porta a porta, reforcen la campanya i s'adapten a les circumstàncies.

La posada en marxa del porta a porta en aquests municipis selvatans s'anirà fent fer fases. A Hostalric s'espera que estigui totalment establert el pròxim mes d'abril.

El Consell Comarcal de la Selva, encarregat de la gestió de residus a altres municipis que ja varen posar en marxa aquest model de recollida porta a porta fa uns anys, ha assegurat que amb l'experiència que tenen és molt probable que els resultats de reciclatge es capgirin del tot respecte dels actuals. Només al cap d’un mes després de començar el nou servei i passin de la mitjana actual del 30% a superar els 70%.
 
El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat que si es poden assolir aquests resultats "Caldes, Hostalric i Sils veuran acomplertes les seves obligacions com a municipis catalans i europeus pel que fa al reciclatge i la sostenibilitat". En aquest sentit, Balliu ha recordat que Europa i Catalunya exigien que abans d'acabar l'any 2020, tots els municipis haguessin assolit la separació mínima del 60% dels residus.