habitatge

L'Ajuntament d'Arbúcies crea una borsa d'habitatge social adreçada a joves i gent gran

La nova ordenança no descarta sancions de fins a 12.000 euros a grans propietaris d'habitatges que estigin en desús més de dos anys

per Redacció, 21 de novembre de 2020 a les 08:13 |
Un ple de l'Ajuntament d'Arbúcies | AJA
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern d'Arbúcies està estructurant una borsa d'habitatge social per disposar d'immobles que actualment es troben en situació anòmala amb un període de desocupació superior als dos anys. L'objectiu principal del projecte és dotar Arbúcies d'un nombre important d'habitatges de lloguer adreçats, principalmente, a joves que el busquen per primera vegada, gent gran amb problemas de mobilitat i famílies que necessiten accés a un lloguer assequible.
 

En una primera fase, les àrees d'Habitatge, Atenció a les persones i Joventut de l'ajuntament estan elaborant un cens d'habitatges buits en col·laboració amb Contorns, empresa d'arquitectura vinculada a projectes d'economia social.

Paral·lelament, el darrer ple municipal va aprovar dues ordenances reguladores d'expedients administratius per detectar habitatges en situació anòmala i requerir a la propietat per tal que es posin a disposició de l'ajuntament per promoure el lloguer. La mesura afectarà a grans propietaris, a partir de vuit habitatges,

 
Sobretot grans tenedors com fons d'inversió o entintas financeres. En cas de no atendre els requeriments municipals, es preveuen sancions d'entre 3.00 euros a 12.000 euros.

 
Pel regidor d'habitatge de l'Ajuntament d'Arbúcies Jaume Salmerón la voluntat "no és sancionadora, l'objectiu principal és disposar d'habitatges per facilitar-ne l'accés a diferents col·lectius que ara veuen vulnerat un dret fonamental".

 
Les tres àrees de gestió municipal estan elaborant també les bases d'accés a la borsa d'habitatge social. Els criteris de publicitat, objectivitat i lliure concurrència garantirà la igualtat d'oportunitats i l'accés universal a la borsa. La participació de la regidoria de Joventut en el projecte és fonamental. El pla local de Joventut, aprovat recentment, marca unes línies de treball estratègiques pel què fa a Habitage.
 
“Per primer cop, des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, tindrem unes polítiques públiques dirigides a donar eines al nostre jovent en l'àmbit de l'habitatge. Iniciem així un seguit d’accions per donar compliment a les necessitats que el jovent arbucienc ha plasmat en el pla local". Explica la regidora de Joventut Judit Prat.

En aquest moment, ja s'han obert els primers contactes amb grans propietaris i es preveu acabar l'any 2021 amb un borsa de 15 habitatges socials.
 

 

Participació