Començament de les obres del camí de vianants a la BV-5114 a Campins

L'actuació té un cost de licitació de 275.966 euros i un termini d'execució de cinc mesos

Redacció
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:34h
Projecte de camí de vianants a la BV-5114 entre la zona de restaurants i l’accés al camí de Sant Guillem, a Campins.
Projecte de camí de vianants a la BV-5114 entre la zona de restaurants i l’accés al camí de Sant Guillem, a Campins. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona començarà la setmana vinent les obres de construcció d'un tram de camí de vianants a la carretera BV-5114, entre la zona de restaurants i l'accés al camí de Sant Guillem, a Campins. L'actuació, que té un cost de licitació de 275.966 euros i un termini d'execució de cinc mesos, té per finalitat millorar la seguretat viària en aquest tram amb un vial per a vianants al marge dret de la carretera, protegit mitjançant barreres de seguretat, per eliminar la cohabitació que es produeix actualment entre el trànsit rodat i el de vianants.

Les obres consisteixen en la construcció d'un itinerari de vianants de 270 metres de llargada i 1,80 metres d'amplada lliure amb paviment de formigó i acabat en òxid de ferro, l'execució de voral de la carretera amb paviment bituminós i la implantació d'una barrera de contenció mixta de fusta-acer entre la calçada i l'itinerari per segregar els fluxos així com d'una barana de fusta per protegir els desnivells generats en el marge exterior de l'’itinerari. També es faran mesures correctores del paisatge amb hidrosembra.

Actualment, en aquest tram es produeix un trànsit de persones elevat, per la presència d'un pol d'atracció turística al camí de l'ermita de Sant Guillem. Aquest trànsit de vianants es realitza pel marge de la carretera posant en perill la seguretat de tots els usuaris de la via ja que es tracta d'una carretera de secció estreta, amb amplades compreses entre 5,5 i 6,0m, amb un carril de circulació per sentit, i vorals laterals estrets o inexistents.