obres

La Diputació de Barcelona proposa un gual hidràulic formigonat a Moixerigues

Actualment el pas de vehicles i vianants pel riu Sec es talla en cas d'avingudes moderades del Riu Sec.

per Redacció, 19 de novembre de 2020 a les 13:23 |
La Diputació de Barcelñona proposa millores per travessar el riu Sec | Diputació Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha acabat l'estudi de millora del gual del torrent del riu Sec al barri de Moixerigues. L'estudi té per objectiu analitzar hidràulicament la situació del gual actual i la passera per a vianants i fer propostes d'actuació sobre el gual per consolidar-lo d'acord amb els criteris tant de l'Agència Catalana de l'Aigua com de l'administració local.

Actualment el camí de Moixerigues, que uneix els barris del Pont Trencat i Moixerigues de Santa Maria de Palautordera amb Sant Celoni, disposa, al seu pas pel torrent del riu Sec, d'un gual no pavimentat pels vehicles i d'una petita passera per a vianants i ciclistes. Ambdues estructures queden tallades al pas en cas d'avingudes moderades del Riu Sec.


L’estudi proposa un gual hidràulic formigonat amb uns canals pel pas del cabal ordinari. Les dimensions del gual són variables sent la longitud màxima d'uns 6,0 m i l'ample màxim de 4,0 m. Aquest tipus de solucions s'integren en l'entorn i permeten un millor funcionament hidràulic així com una correcta funcionalitat tant per a vehicles com per a vianants i bicicletes. El cost de les obres contemplades en l'estudi és de 12.201 euros.
 

 

Participació