La campanya de protecció del patrimoni de Sant Pere de Vilamajor es fa visible a la sala de plens de l'ajuntament

El col·lectiu impulsor vol que s'aturin unes obres d'urbanització perquè consideren que afecten el patrimoni històric, paisatgístic identitari i cultural del municipi

Pancarta de protesta a la sala de plens de l?Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor
Pancarta de protesta a la sala de plens de l?Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor | Cedida
Redacció
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:53h
El col·lectiu de veïns i veïnes de Sant Pere de Vilamajor contraris a les obres d'urbanització en zones que podrien afectar part del patrimoni històric, paisatgístic identitari i cultural del municipi ha arribat al ple municipal. Aquesta nit passada el col·lectiu de veïns i veïnes contraris a aquestes obres han assistit a la sessió plenària extraordinari on han desplegat algunes pancartes amb la inscripció "SOS Protegim Sant Pere de Vilamajor".

Tal com NacióBaixMontseny va explicar el passat 6 de novembre les obres afectarien zones properes a la masia del segle XVIII de Can Duran i la porxada de Can Ravenissa i altres elements patrimonials com part del camí i el fossat est de la muralla i, probablement, el pont, podrien veure's afectades per aquestes obres. També a diversos murs antics i marges de pedra del camp, segons els veïns.

Els impulsors de la campanya destaquen que amb l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor s'ha obert un espai de diàleg i posen en valor que les obres en aquests moments estiguin aturades i que s'hagi contactat amb la Generalitat de Catalunya per fer un estudi arqueològic, tal com marca la Llei del Patrimoni Cultural Català.

De tota manera, des del consistori es defensa que és un projecte plantejat ja fa uns quants anys i que la urbanització és d'iniciativa privada, sent un dels propietaris el Bisbat de Terrassa. La urbanització del sector està supeditada al marc de l'actuació del POUM que depèn de la Generalitat de Catalunya i les dues masies afectades no estan catalogades. Els impulsors reivindiquen, però, que tot i no estar catalogades "qualsevol element patrimonial amb caire històric té valor, en tant que existeix i no cal que formi part de cap catàleg".