VÍDEO La PAHC Baix Montseny exigeix que l'Ajuntament de Sant Celoni sancioni als grans tenidors d'habitatges

Sempre que no facin oferta de lloguer social a les famílies i persones afectades per impagaments

Concentració de la PAHC Baix Montseny a la plaça de la Vila de Sant Celoni
Concentració de la PAHC Baix Montseny a la plaça de la Vila de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
11 de novembre del 2020


Una quarentena de persones de, la PAHC Baix Montseny s'han concentrat aquest matí a la plaça de la Vila de Sant Celoni, davant l'Ajuntament, per exigir l'aturada de desnonaments al municipi. L'acció s'ha emmarcat en la reivindicació conjunta que les PAHs de Catalunya han dut a terme aquest dimecres per exigir als consistoris un compromís ferm per deixar enrere l'allau de desnonaments i exigir lloguers socials a famílies vulnerables.

Consideren que ara cal que els Ajuntaments interposin les multes als grans tenidors de fins a 90.000 euros per no ofertar els lloguers socials corresponents abans de desnonar a les famílies vulnerables. "Els ajuntaments d'arreu de Catalunya no estan exprimint la Llei en la seva potència, i així permeten i són còmplices dels desnonaments", es manifesta des de la PAHC.

La reivindicació es basa en nou punts en els que, a més de demanar sancions als grans tenidors que no facin oferta de lloguer social també exigeixen garantir reallotjaments dignes per a totes aquelles famílies que han patit un desnonament.

Reclamen l'inici de procediments contradictoris per a la cessió obligatòria fr pisos buits propietat de grans tenidors, un cens exhaustiu de pisos buits de grans tenidors al municipi i també identificar clarament les necessitats d'habitatge al poble.

Entre les reivindicacions tambér hi ha que la Mesa d'emergència ha de reduir immediatament les esperes i oferir un habitatge alternatiu abans del desnonament, facilitar l'enpadronament al municipi de totes les persones que hi viuen, sancionar els talls il·legals de subministraments bàsics i facilitar compadors "solidaris" dels subministraments a les persones que tenen dificultats per accedir-hi.

Finalment, que les oficines locals d'habitatge siguin un espai de referència proper on les persones trobin assessorament de qualitat i suport en la tramitació de gestions de tots els aspectes relacionats amb l'habitatge.