L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm impulsa la compra de l'avet de Nadal als productors locals

La capital de les Guilleries ha esdevingut el principal productor d’avets de Nadal català

Una plantació d'avets de Sant Hilari Sacalm
Una plantació d'avets de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 7:36h
La campanya de promoció del comerç local "Fem poble!" que l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm va promoure just després del confinament de l'estat d'alarma convidava a hilariencs i hilarienques a donar suport al comerç de Sant Hilari.

Ara l'objectiu és promoure la compra el comerç local també, durant la propera i atípica  campanya de Nadal. Des de l'àrea de promoció econòmica es continua apostant per promoure el consum del producte de proximitat i, en aquest cas, dels avets de les Guilleries.

Les Guilleries s'ha convertit en el mercat d'avets de Nadal de km0 català; és on es produeix i distribueix a la resta del país, i aquest any, els productors de Sant Hilari Sacalm obren les seves portes per tal que la proximitat sigui sinònim de qualitat i tothom qui s'apropi al municipi pugui escollir l'avet que formarà part de la família, en les festes de Nadal.

Sant Hilari Sacalm és el principal exportador català d'avets de Nadal i les Guilleries una zona idònia per la seva plantació degut a la seva ubicació i peculiar climatologia. Els Cultivadors d'Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC), una entitat que agrupa la trentena de productors -la gran majoria dels quals es troben a Sant Hilari Sacalm i Espinelves-, distribueixen el 90% dels avets que es venen a la península ibèrica. Els avets catalans ecològics també s'exporten a països com Itàlia, Portugal, Alemanya i Suïssa.

En els darrers anys l'avet de Nadal ecològic produït a Catalunya va guanyant prestigi a l'estranger, sobretot en aquells països de la Unió Europea on la tradició de l'arbre de Nadal està profundament arrelada. Per aquest motiu l'Ajuntament de Sant Hilari impulsa la compra d'un avet ecològic, km0, de qualitat.