Veïns de Sant Pere de Vilamajor s'oposen a les obres al voltant de les masies de Can Duran i Can Ravenissa

Han començat la campanya «Amb la força de Vilamajor. SOS Sant Pere»

Veïns concentrats a Can Duran aquest dijous per frenar les obres  d'urbanització
Veïns concentrats a Can Duran aquest dijous per frenar les obres d'urbanització | Cedida
Redacció
06 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:25h
"Amb la força de Vilamajor. SOS Sant Pere. Aturem la destrucció del patrimoni històric, paisatgístic, identitari i cultural". Aquest és el lema amb el que un col·lectiu de veïnes i veïns de Sant Pere de Vilamajor han impulsat una campanya de protesta en contra de les obres d'urbanització que s'han començat aquesta setmana al municipi, per encàrrec de l'ajuntament i que al seu parer "afecten greument elements del patrimoni cultural i paisatgístic d'aquesta població". Pels impulsors de la protesta l'actuació urbanística ha començat sense fer el control arqueològic que marca la llei 9/1993 del Patrimoni Cultural Català.

Els veïns contraris a la urbanització van fer ahir dijous una concentració davant la masia de Can Duran per aturar les excavadores. A més del camí antic d'aquesta masia recorden que les obres també afecten la porxada de Can Ravenissa, dues masies del segle XVIII. Altres elements patrimonials es troben directament afectats, com part del camí i el fossat est de la muralla i, probablement, el pont. També afecta diversos murs antics i marges de pedra del camp. "Tot un conjunt d'un gran valor històric", manifesten els veïns.

En la concentració de dijous l'objectiu era protegir l'indret i reclamar l'acompliment de la llei del Patrimoni Cultural Català. A partir d'ara, els veïns volen continuar fent pressió per tal que s'aturi la destrucció del patrimoni històric, paisatgistic, identitari i cultural. Consideren que no és necesssari construir més habitatges quan n'hi ha de buits, i reclamem que es treballi per aconseguir que el preu de l'habitatge sigui assequible per a tothom, com a bé bàsic que és.