turisme

Els castells d'Hostalric i de Montsoriu protagonistes d'una col·lecció de plaques de cava

L'impulsa l'Associació de Turisme la Selva, comarca de l'Aigua per promocionar el territori

per Redacció , 5 de novembre de 2020 a les 13:29 |
Les plaques dels castells que formen part de la col·lecció | Consell Comarcal de la Selva
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els castells de les rutes culturals de la Selva són els protagonistes de la col·lecció de plaques de cava que impulsa l'Associació de Turisme La Selva, Comarca de l'Aigua amb col·laboració amb una empresa selvatana de caves.La primera de les col·leccions que sortirà serà per les festes de Nadal. Des de Turisme La Selva s'han cedit les imatges dels vuit castells més ben conservats i visitables. D’aquesta manera, cada ampolla de cava incorporarà a més de la imatge del castell una breu descripció del castell en qüestió.

L'objectiu que es busca amb aquesta promoció és una col·laboració bidireccional entre Turisme La Selva i aquesta empresa de caves selvatana ja que d'una banda es promociona el territori i el seu patrimoni i de l'altra es promociona un producte de proximitat com és el cava selvatà.

Els castells de la Selva representants en les plaques de cava són el castell de Brunyola, la Vila Vella, el castell de Sant Joan, castell i recinte emmurallat d'Hostalric, el castell de Montsoriu –propietat del Consell Comarcal de la Selva-, el castell de Farners i el castell d'Argimon.Farré Garriga és l'empresa encarregada a produir aquestes plaques de cava amb els castells de la Selva. Es tracta d'una empresa familiar selvatana que es dedica a produir vins i caves amb excel·lència i personalitat des del 1996, any que es va constituir a Caldes de Malavella.

Castell i recinte emmurallat d'Hostalric

El castell d'Hostalric és una fortificació militar construïda sobre un terreny irregular. Tot el recinte té el sistema baluartat, on hi trobem els típics elements defensius de l'època, tals com recinte interior, fossat, obres exteriors i camí cobert.

Castell de Montsoriu (Arbúcies - Sant Feliu de Buixalleu)

Situat damunt d'un turó de 632 metres d'altitud dins del Parc Natural del Montseny en un entorn natural i paisatgístic inigualable, és considerada una de les fortaleses gòtiques més notables des del punt de vista històric, arquitectònic i arqueològic.

 

Participació