Mapa interactiu

MAPA Localitza on estan ubicats els 33 grups de centres educatius del Baix Montseny en quarentena

El confinament escolar afecta a 826 persones i set escoles de la comarca natural


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 3 de març.

Fins a 1.456 dels 5.131 centres educatius acumulen 3.201 aules confinades a causa de l'aparició d'algun positiu, aquest dilluns. Una xifra inferior a la de finals de setmana passat (1.546) que implica que hi ha 78.545 persones a casa a causa d'algun positiu. Fins ara, ja s'han detectat 18.719 positius als centres educatius, 6.870 dels quals, els darrers deu dies.

Els centres educatius ja són, amb 254 brots actius i 1.520 afectats, el segon focus de brots detectats a Catalunya, segons l'últim informe tècnic de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, per davant dels geriàtrics i els centres de treball i només per darrere de l'espai domèstic i familiar, si bé és cert que també s'hi fan més proves per detectats casos. 

Al Baix Montseny, segons les dades facilitades per Educació, hi ha 33 grups estables confinats i afecta a catorze escoles situades a set municipis diferents. Els centres afectats estan ubicats a Hostalric (9) a l'Escola Mare de Déu dels Socors i a l'Institut Vescomtat de Cabrera; Llinars del Vallès (5) a l'Escola Salvador Sanromà, Institut Giola i al Ginebró; Riells i Viabrea (3) a l'Escola El Bruc i a l'Institut El Bruc; Sant Celoni (8) a l'Institut Baix Montseny, Institut Escola Pallerola i La Salle; Sant Esteve de Palautordera (1) a l'Escola Vallmanya; Sant Pere de Vilamajor (1) Escola Torre Roja; i Santa Maria de Palautordera (6) Escola Pont Trencat - Zer Baix Montseny i Institut Escola La Tordera. Les persones afectades per aquesta quarentena són 826.

Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de positius en centres, 16.766 s'han detectat a alumnes i, del total de persones confinades, 74.825 són alumnes (un 5,2% del total d'1,4 milions d'alumnes del país), 3.571 són docents i personal PAS i PAE, i 149 és personal extern. Així mateix, hi ha tres centres totalment confinats, dos dels quals a l'Urgell (l'escola El Tallat de Santa Maria de Riucorb i l'escola Maldanell de Maldà) i un a la Ribera d'Ebre (l'escola 1 d'Abril de la Palma d'Ebre), però un 28,4% dels centres tenen com a mínim una aula tancada, per sota del 30,1% amb que es va tancar la setmana passada.

11,5%centres afectats
589 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 160 municipis diferents.
936aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre estan totalment clausurat.
23.438persones confinades
De les quals, 22.229 confinats són alumnes (l'1,54% del total), 1.135 són docents i personal PAS i PAE (0,69%), i 74 és personal extern.
56.732positius detectats
Dels quals, 1.930 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 50.039 positius detectats a alumnes (3,47% del total d'alumnes), 6.124 a docents i personal PAS i PAE (3,73%), i 569 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmen que no tenen cap classe tancada o no s'hi ha detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar

 

Participació