1 de 10
coronavirus

La Fàbrica de Lied del Montseny en desacord amb les mesures preses pel PROCICAT en relació al sector cultural

Denuncien l'aplicació de mesures que criminalitzen i alhora porten a la ruïna a un sector endèmicament perjudicat com és el sector cultural i artístic

n dels concerts de la Fàbrica de Lied la temporada passada | LFL
per Redacció, 30 d'octubre de 2020 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de La Fàbrica de Lied han expressat el seu desacord respecte les mesures comunicades el dijous 29 d’octubre de 2020 pel PROCICAT i que comporten l'anul·lació de totes les activitats culturals i extraescolars durant, almenys, quinze dies.

En aquest sentit volen fer palès que aquestes mesures, sense anar acompanyades de propostes d'acompanyament i suport econòmic a les persones més desfavorides, als sectors econòmics afectats per la crisi i a les persones autònomes i sense comptar amb millores en el transport públic, principal centre de contagi massiu ni l'augment significatiu de personal i serveis hospitalaris, no només no resoldran la situació actual sinó que empenyen el sector cultural a la ruïna absoluta.


Denuncien l'aturada i anul·lació de totes les activitats orientades a l'oci i al benestar emocional de les persones, tan important i necessari en els temps corrents. També el menyspreu a la cultura i als espais segurs, tals com teatres, auditoris i cinemes. En el seu comunicat tanmateix denuncien l'aplicació de mesures que criminalitzen i alhora porten a la ruïna a un sector endèmicament perjudicat com és el sector cultural i artístic.

Alhora, manifesten que durant els darrers mesos han estat treballant intensament en l'organització i la realització del X Circuit de Lied del Montseny, un dels principals esdeveniments culturals d'aquesta zona i que acull una vintena d'activitats i dona feina a un centenar d'artistes i músics, tot reivindicant el patrimoni cultural i artístic català.


Expressen que les seves activitats compleixen tots els requisits de seguretat i que esdevenen espais segurs i pràcticament lliures de contagi. Manifesten també que, després de mesos intensos de treball, "ara ens veiem forçats a anul·lar les activitats previstes."

Denuncien la poca antelació amb la qual l'administració comunica les mesures que cal aplicar, tals com l'anul·lació de l'activitat cultural i, per tant, el caos i la incertesa que aquest fet comporta.


Per tot, agraeixen als ajuntaments i artistes que fins ara els han estat fet costat i demanen a les administracions públiques un exercici de responsabilitat, respecte i comprensió cap al sector cultural.
 

 

Participació