Els alcaldes del Vallès Oriental fan una crida a la responsabilitat per frenar la pandèmia

S'han reunit de manera extraordinària amb representants del Govern per tractar sobre l’evolució epidemiològica a la comarca

Reunió telemàtica extraordinària del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental
Reunió telemàtica extraordinària del Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental | Consell Comarcal Vallès Oriental
Redacció
29 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:49h
El Consell d'Alcaldies del Vallès Oriental, al qual hi han participat alcaldes del Baix Montseny, s'ha reunit de manera extraordinària i urgent per tractar sobre l'evolució epidemiològica a la comarca. La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l'Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, el director de sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada i la sots-directora general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imam Solé, que han traslladat que avui hi haurà PROCICAT tècnic extraordinari on es prendran les mesures addicionals a les que hi ha en vigor per reduir la incidència i la transmissió comunitària.

S'ha insistit en què la transmissió comunitària és molt elevada i que cal reduir la interacció i social i la mobilitat, i assegurar els aïllaments i quarantenes quan calgui, per assegurar que l'activitat ordinària als hospitals no es vegi afectada i poder garantir l'atenció sanitària no covid a tothom.

S'ha traslladat als alcaldes i alcaldesses les dades comparades de la setmana actual respecte la passada de la zona metropolitana Nord, que justifiquen l'aplicació de noves mesures, ja que, pel que fa al risc de rebrot, s'ha incrementat un 30% i la taxa de confirmats amb PCR pràcticament s'ha doblat. Pel que fa al Vallès Oriental, el risc de rebrot (995) està per sobre de la mitjana catalana, la taxa reproducció d'1,4, i una taxa de malalts confirmats de prop de 500 casos per setmana..  
 
S'ha comentat que, tot i incrementar les proves PCR i els test antígens (la darrera setmana s'han fet a la comarca 15.000 PCR i 940 test antígens), la transmissió comunitària és molt elevada i cal tallar-la. Respecte a les dades assistencials, s'han incrementat tant el nombre d'ingressos hospitalaris com els ingressos a UCI. Al Vallès Oriental, el percentatge de pacients Covid ingressats supera el 40% sobre el total de capacitat dels hospitals. A l'hospital de Mollet hi ha 68 ingressats i 4 en UCI, a Sant Celoni 11 pacients ingressats i a Granollers 60 ingressats, 3 en hospitalització domiciliària i 22 a la UCI.