masclisme

Breda s'adhereix a la campanya «Diposita aquí el teu masclisme»

És el lema d'una acció endegada per l'Institut Català de les Dones

per Redacció, 29 d'octubre de 2020 a les 09:35 |
Una papera amb el lema Diposita aquí el teu masclisme | AJB
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Breda s'adhereix a la campanya endegada per l'Institut Català de les Dones (ICD). A les paperes del municipi s'hi ha enganxat un adhesiu amb un missatge que insta a dipositar el masclisme a les escombraries "Diposita aquí el teu masclisme", es pot llegir. Amb aquest lema es pretén reconèixer i desmuntar el masclisme llençant-lo directament a la paperera.

Amb aquesta acció es vol visibilitzar aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, ha declarat que "reconèixer el masclisme i desmuntar-lo llençant-lo simbòlicament a les papereres és important perquè no podem lluitar contra una ideologia si no és reconeguda".

Martínez ha destacat que "podem saber si som masclistes si diem jo no sóc masclista, però… Darrera d’aquest però moltes vegades pot haver un argument nascut del patriarcat i masclista, la justificació d'algun privilegi al qual no volem renunciar o algun estereotip que no estem pensant en canviar”.

La presidenta de l'ICD ha subratllat que "cal parlar-ne i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera. Per a aconseguir la igualtat efectiva i no provocar una doble discriminació, s'ha de desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones".

Finalment, Laura Martínez també ha volgut posar de relleu que "hem de tenir clar que el contrari del masclisme no és el feminisme, una frase que encara se sent massa cops, i campanyes com aquesta ajudaran a que se'n parli i es conegui millor el significat d'aquests dos termes que en cap cas son antònims". 

 

Participació