El Vallès Oriental perd 1.975 llocs de treball respecte el tercer trimestre del 2019

També hi ha 181 autònoms menys

Mapa de l'afectació al Vallès Oriental
Mapa de l'afectació al Vallès Oriental | CCVOr
Redacció
28 d'octubre del 2020
La pèrdua d’activitat, fruit de l’impacte de la Covid-19 al mercat de treball del Vallès Oriental, segueix sent greu, amb una pèrdua de 1.975 llocs de treball respecte al tercer trimestre del 2019. Són dades del Butlletí d’Estructura Productiva de l'Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal, amb dades del tercer trimestre de 2020 relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) a la comarca.

Durant aquest període, l’impacte de la Covid-19 "és més que evident", segons l'informe. Així, comparant les dades d’aquest tercer trimestre amb les dades d’ara fa un any es pot observar que els assalariats s’han reduït en 1.794 persones  (-1,5%), com també el total d’autònoms en 181 (-0,6%). En total, hi ha 145.532 llocs de treball a la comarca, dels quals 116.291 són assalariats i 29.241 població autònoma. El tercer component de l’estructura productiva de la comarca, les empreses (centres de cotització), també ha disminuït amb força, registrant-se un descens de 769 empreses (-6,20%).

El document també precisa que "respecte al trimestre anterior les dades han mostrat certa recuperació, ja que el segon trimestre encara estava molt afectat pel confinament i l’aturada de l’activitat derivada dels primers estats d’alarma que es van patir entre març, abril i part del mes de maig. Aquest tercer trimestre reflecteix certa recuperació de l’activitat ja que els mesos d’estiu han estat més dinàmics que els mesos anteriors. Malgrat tot, la situació està ben lluny de la que teníem fa un any".