Conveni per facilitar l'accés a microcrèdits de petites empreses i autònoms del Vallès Oriental

El Consell Comarcal haurà de fer un informe favorable dels projectes interessats

Representants del Consell Comarcal del Vallès Oriental, de la patronal i dels sindicats, en l'acte en què s'ha presentat l'acord
Representants del Consell Comarcal del Vallès Oriental, de la patronal i dels sindicats, en l'acte en què s'ha presentat l'acord | CCVOr
Redacció
24 d'octubre del 2020
Amb una imatge d’unitat s’ha signat aquest dijous el conveni per facilitar l’accés a microcrèdits a autònoms i empreses de menys de deu treballadors del Vallès Oriental. Representants del Consell Comarcal, de sindicats i de patronals, i membres de CaixaBank i Microbank de forma telemàtica, han estat presents en el moment de rubricar un document que fa que els interessats puguin demanar fins a 25.000 euros amb un interès del 5,9%, a amortitzar en sis anys. A més, l’única garantia és comptar amb un pla d’empresa i un informe favorable del Consell Comarcal.

L’objectiu és potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora a la comarca. El Consell Comarcal, juntament amb la Taula Vallès Oriental Avança, es compromet a detectar les necessitats de finançament.



A més, en el context de la crisis sanitària, MicroBank també posa a disposició una nova línia de finançament destinada a autònoms i microempreses amb la finalitat d’atendre necessitats de liquiditat derivades de les afectacions de la Covid-19. En aquest cas, les peticions han de ser aprovades el pròxim 31 de desembre com a molt tard.

Les sol·licituds de microcrèdits ja es poden presentar al Consell Comarcal, que les derivarà a CaixaBank.