ple municipal

El PSC de Riells i Viabrea demana penalitzar els pisos buits de grans tenidors

L'alcalde assegura que fa temps que hi donen voltes però reconeix que és de difícil cobrament

per Redacció , 23 d'octubre de 2020 a les 09:22 |
L'Ajuntament de Riells i Viabrea ha aprovat les ordenances fiscals 2021 en un ple telemàtic | AJRIV
L'ajuntament de Riells i Viabrea ha aprovat en sessió plenària extraordinària la modificació provisional de les ordenances fiscal de l'exerrcici 2021. Ho ha fets amb els vots favorables de l'equip de govern ERC), els vots en contra del PSC i l'abstenció de JuntsXcat. En total es proposa modificar vuit ordenances.

La veu discrepant va ser la del grup municipal socialista. La saeva portaveu, Cristina Martínez, malgrat manifestar estar d'acord amb les modificacions portades a votació hi va trobar a faltar algunes ordenances en la línia de previsió d'un nou tancament de locals s'eximeixi els propietaris d'haver de pagar l'ocupació de la via pública o la taxa d¡escombraries. Amb tot i això, el seu desacord és bàsicament per la no previsió d'una taxa penalitzadora o un recàrrec per als pisos buits propietat de grans tenidors.


En aquest sentit, l'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot, ha manifestat que és una qüestió que des de fa temps hi donen voltes. Ha dit que l'Ajuntament s'ha assessorat i ha demanat informació a consistoris de municipis veïns i l'ha resposta obtinguda ha estat contundent "els grans tenidors et colguen a al·legacions, els procediments són feixucs i les despeses no compensen. S'acaba per no cobrar". Bagot, de tota manera  ha assegurat està disposat a seguir parlar-ne i ha demanat al PSC que si els presenten una proposta amb arguments prou sòlids no tenen cap problemas per tirar-ho endavant.

Els grups tenen ara trenta dies per presentar al·legacions a l'aprovació provisional de les ordenances fiscals de l'any vinent.


 

 

Participació