La nova programació cultural de Sant Celoni inclou tretze espectacles

L'artista Clara Poch i l'actor Eloi Gómez han acompanyat al regidor de Cultura, Jordi Clopés, en la presentació

Eloi Gómez, Jordi Clopés i Clara Poch en la presentació de la nova temporada cultural de Sant Celoni
Eloi Gómez, Jordi Clopés i Clara Poch en la presentació de la nova temporada cultural de Sant Celoni | Jordi Purtí
22 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:32h
Tot és a punt per començar aquest dissabte 24 d'octubre l'espectacle Fortuna de Clara Poch i Marçal Calvet que obrirà la temporada cultural d'octubre - desembre del Teatre Ateneu. Fortuna és un projecte que transmuta l'essència circense de creacions anteriors a un espectacle on els instruments, la veu, el gest i l'escenografia es fusionen per arribar a la forma més pura d'expressió.

"Un projecte que parla de comiat i parla d'abismes, en un any 2020 que està sent un gran abisme", ha explicat Clara Poch en la presentació de la temporada. És la pre-estrena de la seva nova creació en format concert performatiu transformada en un disc de dotze cançons que els dos artistes en són els compositors, els productors i els intèrprets, amb la col·laboració de Joan Colomo en les segones veus. Clara Poch ho resumeix de manera diàfana "Fortuna = Atzar = Canvi".

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Celoni, Jordi Clopés, acompanyat dels artites Clara Poch i Eloi Gómez, ha explicat que la nova temporada té tretze espectacles que representaran companyies professionals i de quilòmetre zero semiprofessionals de Sant celoni i el Baix Montseny amb la idea de "donar un suport explícit a la cultura en viu i els espectacles en viu i, en aquest cas les arts escèniques". Les propostes que fan són molt variades i inclouran música, titelles, GPS (col·laboració amb els teatres de Granollers, Llinars del Vallès i Cardedeu), programació familiar, màgia, teatre de text, teatre de memòria històrica i teatre musical.

Clopés ha recordat que el cens d'artistes que s'ha obert és un cens viu que es va actualitzant amb noves fornades d'artistes que sorgeixen de centres de creació amb la intenció de poder-los donar suport en aquests moments que la Covid-19 està fent que molt artistes deixin la professió. "En aquesta ocasió hem prioritzat més la contractació de les companyies professionals de quilòmetre zero davant les amateurs que ja tenen altres vies de finançament".

I com que la Covid-19 ho ha canviat tot, l'accés als espectacles també. Compra d'entrades per internet, aforament de només el cinquanta per cent i mascareta, higiene de mans i distància social.

El temps que no tindrem

Precisament pel que fa al teatre musical es comptarà amb l'actuació de l'actor celoní Eloi Gómez, juntament amb Mariona Castillo i Dani Campos, amb la direcció d'Alícia Serrat i el propi Dani Campos. Presentaran l'espectacle El temps que no tindrem, de El musical més petit produccions, el divendres 6 de novembre.

Eloi Gómez recorda que els seus orígens i passió teatrals són a Sant Celoni amb el Rebrot Teatre, encara que s'ha format fora, l'empeta final per dedicar-se a aquesta professió va ser la seva participació amb quinze anys a l'obra Full Monty, i la representació de Dagoll Dagom de la Nit de Sant Joan "em vaig dir que volia conèixer el teatre musical". Les dues representacions es van fer a l'Ateneu de Sant Celoni. "El poble i la cultura popular d'aquí també pot ser una font d'inspiració i un gèrmen perquè la gent del poble no solament es converteixin en consumidors de cultura sino també en creadors".

El musical El temps que no tindrem parla de l'orígen i de la infantesa que tenim amb el nostre passat i concretament la relació entre mare i fill. "Una manera molt especial de viure la relació materno filial", ha dit Eloi Gómez.

 
Arxivat a