Neix al Baix Montseny el Col·lectiu Mestres Solidàries per la Covid_19

Han creat la cançó Reviurem per resumir tot el sentiment solidari per lluitar contra aquesta pandèmia

Les nou impulsores del Col·lectiu de Mestres Solidàries
Les nou impulsores del Col·lectiu de Mestres Solidàries | Col·lectiu Mestres Solidàries
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 10:11h
Havent-se complert set mesos de l'inici del confinament per la creixent situació de casos pel coronavirus i no sabent, en l'incertesa, com evolucionaran els mesos propers, surt a la llum una de les iniciatives que va néixer al Baix Montseny, i que s'ha proposat, amb l'equip que la traça, que segueixi repartint fil de llum solidària arreu.
 
El cuquet interior inquiet de la Raquel Pagès, celonina i mestra d'Educació Primària, va veure batec i llum, del perquè no forjar un col·lectiu de mestres i fer realitat, si sorgia endavant aquesta primera idea, un donatiu per a material sanitari urgent. I amb esperit de camí, per a començar aquesta aventura amb la seva amiga i companya de professió Laura Iglesias, campinenca, integradora i futura educadora social, i fer-la extensiva a la resta de donants que es poguessin sentir atretes i atrets amb la proposta.
 
Del que també està segura la Raquel és que el testimoni sincer i de primera mà a la família de dos oncles infermers combatent el coronavirus, el seu padrí a l'UCI de l'Hospital de Granollers amb cadascun dels seus pacients, la va fer posar en marxa encara amb més força per iniciar així el projecte que avui ja és una realitat, en estat pur.
 
Un dels moments que més recorden les donants entre anècdotes va ser quan havien d'escollir un nom per al seu col·lectiu per a realitzar la donació a través del portal web GoFundMe amb la Campanya "Més Mascaretes per l'Hospital de Sant Celoni", oberta per Agustí Arpa i Laura Amores en mesos anteriors, membres de la gerència de l'empresa ubicada a Sant Celoni Wanava Nation SL.
 

Les mascaretes que van fer arribar a l'Hospital de Sant celoni en moments d'estat d'alarma Foto: Wanaba Nation SL


Van acabar decidint-se, doncs, per #mestressolidàriesCOVID_19 perquè resumia tot el que elles hi volien plasmar: el valor de la virtualitat a l'estar confinats (un hashtag inicial), la identitat (són un col·lectiu creixent de mestres solidàries) i la causa que els va fer néixer (l'existència sense fre del coronavirus i la manca de protecció sanitària als nostres hospitals).
 
Com canten en un dels versos de la cançó, volen que aquest projecte pugui arribar arreu, sense fronteres, i per això també han creat i tornat a fer ressonar diversos hashtags amb les quals elles s'hi identifiquen per a què tothom qui vulgui compartir-ho: #mestressolidàriesCOVID_19, #desdecasaespodenfergranscoses, #totaniràbé.
 
La col·laboració positiva i constant amb Wanava Nation SL de Sant Celoni, fou també clau per a transformar el donatiu econòmic, els 200 euros aconseguits, en ajuda palpable: mascaretes de protecció per aturar el coronavirus i fer-les arribar a l'Hospital de Sant Celoni.

Reviurem: Una cançó de sentiments viscuts
 

Cançó Reviurem: Laura Iglesias (fotografia), Raquel Pagès (cantant), Mariona Soldevila (productora) i Aran Soler (cantant) Foto: Col·lectiu Mestres solidàries


Van decidir donar veu i color a tot el que havien cultivat juntes, fent camí i sobretot, teixint un equip humà des d'un inici mitjançant un vídeo de traç-resum final de la iniciativa feta realitat. Testimonis donant suport des de l'àmbit de l'educació primària, universitària i periodística com en Noè Rivas, la Vicenta Gisbert i la Glòria Montasell, entre d'altres, que s'hi han volgut sumar donant tot el seu suport a la iniciativa, apadrinant-la. Fins i tot, el relat del donatiu ha fet ruta per diferents indrets de la península mitjançant les donants com a les províncies de Madrid o Cantàbria i, fins i tot més enllà, a les Illes Canàries, Tenerife, des d'on Vicenta Gisbert va rebre també la notícia.
 
Les nou donants també s'identifiquen amb l'arc iris com a símbol visual de la proposta: "cadascun dels seus raigs i colors ha estat un fil de llum que ha anat teixint un cel blau, sense núvols ni tempestes que ens puguin fer defallir." Elles cada dia hi han dibuixant un immens arc iris ple de llum solidària i més que desitjada que il·lumini un nou demà sense tu, Covid-19.
 
Des del cor, van voler unir i plasmar tot el que havien fet fins llavors mitjançant l'art musical amb la cançó única "Reviurem" per compartir amb la població tot allò viscut en darrers mesos: moments durs de confinaments, vides que marxaven, sanitaris lluitant dia a dia, un donatiu fet realitat des de la telecomunicació per part de l'univers educatiu i el sincer agraïment a totes les persones que formen part d'aquest projecte. La celonina Raquel Pagès Amenábar és també mestra de música, de manera que va posar rumb a la proposta musical amb la seva companya i amiga de professió Aran Soler.



Col·lectiu docent de quilòmetre zero
 

Logo identificatiu del col·lectiu Foto: Col·lectiu Mestres solidàries

 
El col·lectiu #mestressolidàriesCOVID_1 ha nascut amb llum pròpia per a quedar-se, i és que les donants volen col·laborar en futurs projectes d'ajuda solidària palpable que puguin sorgir en un futur. Sense anar més enllà, veient les actuals circumstàncies, estan a punt per fer noves aportacions d'ajut per fer front al coronavirus.
 
Es defineix com un col·lectiu docent de quilòmetre zero i de proximitat arrelat al cor del Baix Montseny. Com els sanitaris, elles treballen amb persones, amb el tresor del demà, i la capseta que batega i s'emociona els va fer actuar des d'un primer minut, sense pensar-s'ho, i passant a l'acció amb el seu esperit sincer i, sobretot, de cor a cor.
 
Volen seguir compartint doncs i regalant més llum docent solidària a noves inquietuds que puguin sorgir en un futur. Fan una crida a la solidaritat i esperit docents per a què tot mestre en actiu, futur professional de l'educació o personal vinculat amb l'entorn socioeducatiu pugui sumar-se al col·lectiu. Per fer-ho, es pot contactar mitjançant les seves xarxes socials o el correu electrònic [email protected].
 

+ Propietàries dels 2 vídeos: Laura Iglesias Navarrete i Raquel Pagès Amenábar