1 de 10
Montseny

Diputació i alcaldes del Montseny acorden reforçar la vigilància i un pla de mobilitat per evitar massificacions

Des d'aquest cap de setmana hi haurà més informadors als punts d'accés i es farà una campanya de civisme

Cotxes mal estacionats a la BV-5301, al Brull | Aj. del Brull
per Osona.com, 16 d'octubre de 2020 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona i els alcaldes del Montseny han acordat reforçar la vigilància al parc natural per evitar que es repeteixin les situacions de massificació del cap de setmana passat. Es contractaran sis informadors més i s'ampliarà la jornada dels vigilants que ja hi ha. També s'instal·laran comptadors de vehicles.

L'objectiu final no és sancionar sinó recordar els visitants que estan en un entorn que cal respectar i conservar i evitar col·lapses en els punts d'accés. En una reunió telemàtica d'aquest dijous amb tots els alcaldes de la zona, es va acordar posar en marxa una campanya de civisme per xarxes socials i treballar en un pla de mobilitat on els residents i tots els agents del massís debatin sobre les mesures de regulació.


Durant la reunió entre representants de la Diputació de Barcelona i els alcaldes de la zona, es va constatar la "preocupació" per la massificació de visitants en caps de setmana i festius al parc natural del Montseny. Així ho ha explicat a l'ACN el diputat de Mobilitat, Espais Natural i Prevenció d'incendis forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín.

Els representants locals van coincidir que calia reforçar el civisme i fer més pedagogia sobre la necessitat de respectar el medi natural en comptes de reforçar la via de sancions. És per això que es va acordar posar en marxa una campanya per xarxes socials per recordar la importància de respectar les normes i la conservació del medi. "S'han de respectar igual que quan circulem per una ciutat o un poble", subratlla Tarín.


El que es va viure el cap de setmana passat, coincidint que dilluns era festiu, va ser tot el contrari. Vehicles mal aparcats, cues, massificacions de gent i poc civisme. Davant aquest fet, la Diputació de Barcelona, que és l'òrgan gestor de l'espai, contractarà per aquest cap de setmana sis informadors més i s'ampliarà la jornada dels vigilants que ja hi ha per reforçar la informació als principals punts d'accés. També s'instal·laran comptadors de vehicles per detectar els moments de més afluència i fer una millor planificació i es mantindrà la coordinació amb els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals.

Un pla de mobilitat amb tots els agents


En paral·lel i més a mig termini, s'ha acordat que es treballarà en un pla de mobilitat amb tots els agents, incloent també els residents de la zona, per reflexionar i obrir un debat sobre les mesures que caldrà emprendre per regular millor l'accés a tot el massís i com ha de ser la mobilitat.

Atacs de gossos a ramats

La massificació de visitants també ha comportat l'atac de gossos a ramats. L'Ajuntament del Brull ha denunciat que a la zona de Collformic hi ha hagut tres ovelles de dos ramats diferents que han patit ferides de gossos. Un fet que no és aïllat, segons diuen. Per això recorden que hi ha una normativa que obliga a passejar amb els gossos lligats en zones de pastura per no interferir en aquesta activitat. També han decidit tancar l'accés a l'aparcament del Pla de la Calma per reduir l'arribada de visitants.

 

Participació