ERC de Santa Maria de Palautordera inaugura oficialment el monòlit dedicat al President Companys

L'acte es va fer només amb presència de la militància provocat per la crisi sanitària de la Covid-19

Ofrena floral al monòlit dedicat al President Lluís Companys a Santa Maria de Palautordera
Ofrena floral al monòlit dedicat al President Lluís Companys a Santa Maria de Palautordera | ERC Palautordera
Redacció
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:01h
"Es diu que qui no coneix la història està condemnat a repetir-la. I això és el que ha passat amb l'assassinat del President Lluís Companys i Jover a mans del feixisme". Així és com començava el manifest que ahir al vespre va llegir Joan Rubiralta en la inauguració oficial que ERC de Santa Maria de Palautordera va fer del monòlit col·locat en reconeixement a la figura del que fou President de la Generalitat de Catalunya i afusellat el 15 d'octubre de 1940.

L'acte es va fer amb només la presència d'alguns militants republicans ja que "per responsabilitat ètica i seguir els protocols establerts" es va cancel·lar el desig de fer un acte públic i transversal. Amb tot i això, es va poder seguir en sirecte a través de les xarxes socials d'ERC Palautordera.

"Avui és una data assenyala, no només pels 80 anys de l'assassinat del President Companys sinó també per a partir d'ara ja disposem d'un lloc on poder retre-li homenatge", va dir Pol Madí moments abans que les seccions locals d'ERC de Santa Maria de Palautoirdera i Sant Esteve de Palautordera i l'ADF fessin una ofrena floral al peu del monòlit. Marta Tàpias, regidora d'ERC de Sant Esteve de Palautordera va llegir el poema "Al Presdident Companys" que va escriure des de l'exili el seu amic i company de govern, Ventura Gassol.