Ensenyament retarda la construcció del Soler de Vilardell un any més

Les condicions d'aquesta escola de Sant Celoni són molt precàries ja que els alumnes de primària han de fer el pati fora del centre per falta d'espai

Redacció
15 de novembre del 2012
Actualitzat el 19 de gener del 2017 a les 18:17h
Un dels cartells reivindicatius que es poden veure a la plaça de la Vila
Un dels cartells reivindicatius que es poden veure a la plaça de la Vila | Jordi Purtí
Un dels cartells reivindicatius que es poden veure a la plaça de la Vila Foto: Jordi Purtí

Des de fa poques setmanes algunes balconades i els principals carrers de Sant Celoni hi ha cartells reivindicatius reclamant la construcció de la nova escola pública Soler de Vilardell, de fet des del primer dia del curs 2006-2007 quan va començar a caminar aquest nou centre educatiu se sabia que era un centre provisional. Tant l’ajuntament, com la direcció del centre, l’AMPA i, evidentment els alumnes, fa set anys que reclamen la construcció del nou centre.

Fins ara, les reunions, negociacions i cartes de reclamació amb els Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme - Vallès Oriental no han servit de gaire, només bones paraules i bones intencions. En la darrera reunió ja els van anunciar que durant aquest curs les obres no començaran i la previsió, ara és fer les obres pel curs 2013-2014. Des del Departament d’Ensenyament s’al·lega que no hi ha diners, tot i que la seva intenció era començar les obres el curs 2012-2013 amb una assignació als pressupostos de la Generalitat de Catalunta de 500.000 euros.

Amb aquest panorama l’AMPA, preocupada per les condicions en què han d’anar a escola els seus fills i filles perquè la capacitat de l’aforament de l’escola actual ha arribat al seu límit, ha dit prou i, per això ha començat aquesta campanya de mobilització en protesta per la situacdió que el toca viure.

L’alternativa no agrada a l’AMPA
Una vegada se sap que l’any vinent tampoc hi haurà el nou edifici i que el curs 2013-2014 serà un gran problema perquè ja no hi ha possibilitat de fer créixer el centre actual, s’estan buscant alternatives. Les que es proposen de moment no convencen i no agraden a l’AMPA perquè consideren que les condicions continuaran sent dolentes pels seus fills i filles.

De fet, aquest curs s’està treballant amb molts inconvenients ja que els nens i nenes de primària han de sortir de l’escola a l’hora del pati perquè no tenen espai suficient i la classe d’educació física de primària també s’ha de fer fora de l’escola i la psicomotricitat d’infantil es fa al menjador.

En la última reunió amb Serveis Territorials d’Ensenyament es va proposar per part de l’Ajuntament la possibilitat de posar un altre mòdul, fora de l’escola, perquè serveixi de menjador i el menjador convertir-lo en aula. El Departament d’Ensenyament està estudiant aquesta proposta, però a l’AMPA no els agrada ja que això suposarà que el curs vinent els alumnes hauran de sortir de l’escola a l’hora del pati, a l’hora d’educació física i a l’hora del menjador, amb el risc que això comporta.

En un escrit que l’Ampa ha fet arribar a la premsa expliquen que estan preocupats pel futur dels seus fills i filles ja que tot i gaudir d’un projecte d’escola que els agrada i d’un bon equip de mestres. "Ara ens falta l’edifici perquè els nostres fills i filles puguin gaudir d’una educació de qualitat". Fa set anys que esperen la construcció del nou edifici i creuen que ja n’hi ha prou.