El Parc del Montseny adopta mesures per evitar la concentració de visitants i els comportaments incívics aquesta tardor

Es començaran a aplicar ja aquest cap de setmana

El Bus Parc surt de l'estació de tren de Sant Celoni
El Bus Parc surt de l'estació de tren de Sant Celoni | Diputació Barcelona
Redacció
09 d'octubre del 2020
El Parc Natural del Montseny comptarà amb informadors estratègics, reforçarà la senyalització de prohibició d'aparcar fora dels espais habilitats, farà una campanya de sensibilització i incrementarà la freqüència de l'autobús que enllaça amb l'estació de Sant Celoni. Són algunes de les mesures que començarà a aplicar la direcció del parc per evitar aglomeracions en determinats punts de l'espai natural així com pel comportaments incívics d'alguns dels visitants.

"La gran afluència de persones que durant els mesos d'estiu han anat a l'espai natural i amb la previsió que aquesta tardor el nombre de persones es pugui incrementar, ja que tradicionalment és l'època de l'any amb més presència de visitants, ha creat un gran preocupació entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que l'integren com també als responsables del Parc Natural, especialment pels comportaments incívics i de poc respecte al medi natural d'una part d'aquests visitants", reconeix el parc en un comunicat.

Les mesures es començaran a aplicar ja aquest cap de setmana. Diversos informadors, que se sumaran a l'equip de guardes, treballaran per per evitar accions com aparcar els vehicles als vorals de la carretera, fet que en alguns punts no permet la circulació de vehicles en els dos sentits, o impedir els accessos a masos i camins particulars dins de l'espai natural, així com deixar brossa fora dels punts habilitats amb contenidors. 

Aquests informadors se situaran en els punts més freqüentats pels visitants, com són el poble de Montseny, Collformic, Fontmartina – la Costa del Montseny i l'eix Santa Fe – Viladrau. També n'hi haurà al punt principal d'accés al Parc des de Sant Celoni com és la rotonda de Fogars de Montclús i Campins, on hi ha situat el Centre d'Informació del Parc així com una zona d'aparcament.

També s'ha reforçat la senyalització amb aquest objectiu i per recordar que les autocaravanes no poden estacionar a partir de les 20:00 hores dins el Parc Natural, podent-ho fer en els espais habilitats i condicionats per aquest tipus de vehicles.

Les recomanacions als visitants al parc es complementaran amb una campanya informativa de sensibilització de comportaments cívics als espais naturals a través de mitjans de comunicació i xarxes socials.

Finalment, aquest cap de setmana també s'iniciarà un augment de la freqüència de pas de les dues línies del Bus Parc, que funciona tots els dissabtes, diumenges i festius de tot l'any, i que enllaça amb l'estació de tren de Sant Celoni. Des de dissabte i fins al 8 de novembre, aquest servei s'incrementen fins a nou freqüències al dia per accedir fins a la vall de Santa Fe i Fontmartina, dos dels principals punts de destí per a molts dels visitants de l'espai natural.

Les dues línies del Bus Parc surten de l'estació de Renfe de Sant Celoni, amb una primera sortida a les 8:10 del matí i amb una freqüència cada hora fins a les 12:10, i entre les 14:25 i les 17:25 h. La darrera sortida de Santa Fe fins a l'estació de tren de Sant Celoni és a les 18:00, i de Fontmartina a les 18:15. La ruta ofereix bitllets integrats al sistema tarifari de l'ATM Barcelona, fet que possibilita fer transbordament tren-bus des de qualsevol estació de Rodalies Renfe.