frau

Primer cas de brushing a Sant Antoni de Vilamajor

Es tracta d'un frau del comerç en línia que envia paquets amb llavors o objectes de poc valor

per Redacció , 9 d'octubre de 2020 a les 08:39 |
Cas de brushing a Sant Antoni de Vilamajor | AJ SAV

Una veïna de Sant Antoni de Vilamajor va rebre fa unes setmanes una caixa que contenia llavors, fruit del nou frau comercial conegut com a brushing. Aquestes llavors foranies, no sol·licitades, poden ser males herbes, espècies invasores o estar contaminades amb patògens que poden afectar a tot el cultiu.

El Brushing consisteix a enviar objectes de poc valor, encara que no hagin estat comprats per la persona receptora, amb l'objectiu d'aconseguir un bon posicionament de l'empresa en les plataformes de venda en línia.

En el cas de les llavors, no s'han de sembrar ni llançar a les escombraries perquè es podrien estendre, sinó que cal portar-les a les dependències indicades.

Els ajuntaments actuen com a centres receptors dels paquets que continguin llavors, i una vegada recepcionats, comunicant a l'Oficina Comarcal o als Serveis Territorials del DARP més propers, la seva existència, per tal que el personal del DARP procedeixi a la seva recollida per poder realitzar una gestió segura i adequada del material.

 

Participació