empresa

Delta Tecnic obre una nova planta de producció a Mèxic

L'empresa, amb dues plantes de producció a Sant Celoni, preveu créixer un 15% anual en els propers cinc anys

per Redacció, 8 d'octubre de 2020 a les 09:14 |
D'esquerra a dreta: Martí Baqués, Vice-President Global Business de Delta Tecnic; Eva Gotor, Marketing Manager de Delta Tecnic; i Eric Xirinachs, CEO de Delta Tecnic | Delta Tecnic
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La companyia catalana Delta Tecnic, amb dues plantes de producció a Sant Celoni, participada per Aurica Capital des del 2017, i especialitzada en la producció i distribució de concentrats de color i matèries primeres per a plàstics, cables, tintes, pintures i cosmètica, expandeix la seva activitat internacional amb l'obertura d'una nova planta a Querétaro (Mèxic), amb una inversió de 4,5 milions s'euros. Des d'aquesta fàbrica, l'empresa subministrarà els seus productes per tot el continent americà, amb el focus posat en el mercat de l'automoció.

Només a Mèxic, Delta Tecnic preveu una facturació de tres milions d'euros per a enguany i espera duplicar aquesta xifra l'any 2021, fins a sis milions d'euros. La planta, que disposa de 3.000 m² expandibles a 5.000 m².


Delta Tecnic comercialitza els seus productes a Mèxic des de fa 25 anys, i porta un any operant a Mèxic directament, mercat que suma al costat d'Espanya el 40% de la seva xifra de negoci. La companyia subministra els seus productes a diversos països americans, com els Estats Units, el Canadà, Costa Rica, Colòmbia, el Perú, el Brasil, Xile i l'Argentina. En la seva línia expansiva, Delta Tecnic planeja reforçar la seva presència l'any vinent per a continuar creixent en el nord del continent.

Noves oportunitats en el context COVID-19


Delta Tecnic confirma un pas fonamental en la seva estratègia internacional en un context complex. L'empresa proveeix a empreses estratègiques, la qual cosa deriva en un model resilient. Fins i tot ha aconseguit ampliar la seva quota de mercat sense perdre rendibilitat.

"Per a Delta Tecnic és un orgull comptar amb un model resilient basat en la innovació que ens ha permès operar sense descans en indústries estratègiques", assegura Eric Xirinachs, CEO de Delta Tecnic. "No solament no s'ha vist compromès el nostre negoci durant el període de la pandèmia, sinó que hem estat capaços d'abordar l'obertura d'un centre a Mèxic per a amplificar la nostra activitat a tota Amèrica".


La companyia preveu un creixement del 15% anual per als pròxims cinc anys i manté la seva intenció per entrar en nous mercats i indústries. Aquest any 2020, la facturació se situarà per sobre dels 40 milions d'euros.

Renovació digital amb beneficis en sostenibilitat


Delta Tecnic assumeix el repte tecnològic de desenvolupar materials més sofisticats per a afavorir la transició cap al cotxe elèctric. Aquesta conscienciació mediambiental resulta en una major aposta per les energies renovables i, en conseqüència, pel cablejat destinat a energia eòlica o fotovoltaica, entre altres.

En el mercat dels plàstics, guanya especial importància l'aïllament tèrmic, la qual cosa significa un menor consum energètic en edificacions tant públiques com privades. També els cables de telecomunicacions, food embalatge, energies renovables i aplicacions per a la llar, amb cables per a gamma blanca.

Delta Tecnic distribueix concentrats de color a més de 60 països, entre els quals destaquen Espanya, Mèxic, l'Índia, el Marroc, Rússia, Alemanya i el Regne Unit. Disposa de dues plantes productives a Sant Celoni, que sumen un total de 15.000 m² en instal·lacions, i d'un equip multidisciplinari de 160 persones.

 

Participació