Després de gairebé cent anys, Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu fixen els límits territorials

Els alcaldes Josep Roquet (Sant Feliu de Buixalleu) i Nil Papiol (Hostalric) han signat un conveni i han qualificat l'acord com "històric"

Els alcaldes de Sant Feliu de Buixalleu (esquerra) i Hostalric (dreta) signant el conveni de la delimitació territorial dels dos municipis
Els alcaldes de Sant Feliu de Buixalleu (esquerra) i Hostalric (dreta) signant el conveni de la delimitació territorial dels dos municipis | AJ Hostalric
Redacció
02 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:40h
Després de noranta-set anys sense una línia de delimitació entre els municipis d'Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva, ja que la línia de l'any 1923 havia estat declarada inexistent, els alcaldes de les dues viles han signat un conveni històric.
 
El Ple ordinari del passat 14 de setembre va donar llum verda a aquest acord que fixa de mutu acord la línia de delimitació inicial entre ambdós termes; ara, la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat de Catalunya procedirà amb les operacions de delimitació. "És un molt bon acord per a Hostalric per a diferents motius. Un d'ells, és el fet que el polígon industrial d'Hostalric creix en 14.000 metres quadrats, i això permetrà la implantació de noves empreses al municipi i la generació de nous llocs de treball", afirma l'alcalde d’Hostalric, Nil Papiol.

Al mateix temps, l'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet, ha constatat que "és una entesa històrica entre els dos municipis. Quant al sòl industrial hem cregut que calia ser coherents amb la realitat i donar seguretat jurídica tant als inversors de Sant Feliu de Buixalleu com els d'Hostalric. I en l’àmbit de mobilitat, l'acord també ens permetrà millorar la sortida de Grions, a la C-35".
 
Fins ara, els dos ajuntaments havien anat actuant conforme a les delimitacions dels seus plantejaments urbanístics, circumstància que havia provocat al llarg dels anys diversos litigis judicials. "L'acord ens dona seguretat jurídica i ens permet suspendre tots els contenciosos administratius oberts entre els dos ajuntaments en relació al terme municipal", celebra l’alcalde Nil Papiol. A més, "també es desencalla un tema històric en relació al vial d'accés a la rotonda de la zona de la Conna, que en un futur es podrà desenvolupar sense inconvenients si així es decideix", explica l'alcalde.
 
Per últim, el conveni recull el compromís dels dos consistoris per informar i arribar a acords amb els propietaris de les finques afectades per la nova delimitació.